Jotta voisit elää enemmän

Kotihakuun >>

Tervetuloa Niiralan Kulmalle, kiinteistö-KYSiläinen!

Toivotamme sinut ja perheesi lämpimästi tervetulleiksi Nikulle, osaksi Kuopion alueen suurinta vuokrataloyhteisöä!

Kiinteistö-KYS fuusioituu Niiralan Kulmaan suunnitellusti 1.1.2022. Fuusiota on valmisteltu jo tovi, ja sen eteen teemme taustalla paljon erilaista työtä. Tällä työllä pyrimmekin siihen, että asukkaiden siirtyminen nikulaisiksi olisi mahdollisimman helppoa ja vaivatonta!

Arvaamme, että muutos herättää monenlaisia kysymyksiä.

Olemme koonneet tälle sivulle mahdollisimman kattavasti vastauksia erilaisiin kysymyksiin. Ole toki yhteydessä, jos jokin asia jää vielä askarruttamaan! 

PS. Muista laittaa myös Nikun somekanavat Facebook ja Instagram seurantaan!

 

 

Usein kysytyt kysymykset - Kiinteistö-KYS fuusio

Voinko jo hakea sisäistä vaihtoa KYSin asunnosta Nikulle?

Sisäistä vaihtoa pystyt hakemaan sen jälkeen kun vuokrasopimuksesi on virallisesti siirtynyt Niiralan Kulmalle, eli 1.1.2022 jälkeen. Tätä ennen Nikulle voi hakea uudella hakemuksella. Ohjeita asunnon hakuun >> 

Nikulla toimii aktiivisesti asunnonvaihtopörssi, jonka avulla asukkaat voivat hakea vaihtoasuntokumppanin itse Nikun asukkaiden joukosta.  Pörssiä voit käyttää jo vuoden 2021 puolella, mutta asunnon vaihtamiset tehdään vasta seuraavana vuonna.

Millaiset käyttökorvaukset Nikulla on verrattuna Kiinteistö-KYSin vastaaviin?

Käyttökorvaukset ja vuokrakehitys määritellään samassa kokonaisuudessa. Käyttökorvaukset yhtenäistetään pidemmällä aikavälillä. Mahdolliset korotukset jaksotetaan useammalle vuodelle. 

Tutustu Nikun voimassa oleviin käyttökorvauksiin ja muihin maksuihin liittyviin kysymyksiin: https://www.niiralankulma.fi/niiralan-kulma/usein-kysyttya/asuminen/vuokrat-ja-muut-maksut.html

Onko Nikun asunnoissa vesimaksut?

Asunnoissa, joissa on huoneistokohtainen vesimittari, on vesiennakkomaksu 20 €/hlö/kk. Muissa asunnoissa vesi sisältyy vuokraan.

Lue lisää vesimaksuista >> ja niihin liittyvistä käytännöistä >>

Nouseeko asuntoni vuokra, kun Nikusta tulee uusi vuokranantajani?

Vuokranmääritys Nikussa noudattaa täysin samoja Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARAn omakustannusperiaatteita kuin Kiinteistö-KYSissäkin. Vuokraa saa näiden ohjeiden mukaisesti periä enintään sen määrän, joka on asuntojen rahoituksen ja hyvän kiinteistönpidon mukaisesti tarpeen. 

Vuoden 2022 vuokranmääritys on käynnistyy keväällä 2021. KYSin asuntojen vuokrat määritellään entiseen tapaan vielä tulevan vuokranmäärityskauden osalta.Vuokrankorotuspainetta aiheuttavat yleensä eniten kunnallisten maksujen (kuten lämmityksen, verojen ja energian) hinnan kallistuminen, sekä kiinteistöjen hoito- ja korjaustarpeet.  

Tilipäiväni on 15. päivä. Voiko vuokran eräpäivää siirtää?

Eräpäivää ei voi siirtää. Kaikilla asukkaillamme on sama eräpäivä, kunkin kuukauden 3. päivä.

Minulla on tällä hetkellä käytössä e-lasku. Kuinka toimin jatkossa?

Mikäli haluatte hoitaa vuokranmaksunne jatkossakin e-laskuna tai suoramaksuna, on teidän tehtävä uusi sopimus  saamanne vuokralaskun tiedoilla.  Vuokralaskuista ja maksuista postitetaan lisätietoja syksyllä 2021.

Maksettu ennakko, palautetaanko se ennen fuusiota?

 Vuoden vaihteessa oleva ennakko siirtyy fuusioitavaan yhtiöön.

Miten kiinteistönhoito ja siivous hoituu jatkossa?

Kiinteistö-KYSin kiinteistöjen siivous ja kiinteistönhoito jatkuu toistaiseksi samaan tapaan kuin tähänkin saakka.

Minkälaista asukastoimintaa Niiralan Kulmalla on?

Asukasdemokratia tarjoaa Niiralan Kulmalla asukkaille päätösvaltaa ja vaikuttamismahdollisuuksia asumiseen liittyvissä asioissa. Toiminta perustuu asukkaiden vapaaehtoisuuteen ja aktiivisuuteen. Niiralan Kulmalla on 70 asukastoimikuntaa, jotka ottavat kantaa oman talonsa asioihin. Niiralan Kulman asukkaiden ylin asukkaiden yhteishallinnon toimielin on asukasneuvosto, joka ohjaa ja suunnittelee kaikkia Niiralan Kulman yhteisiä asukastapahtumia sekä ottaa kantaa Niiralan Kulman koko asuntokantaa koskeviin asioihin.

Asukaskokoukset

Asukaskokoukseen on tervetullut jokainen talon asukas! Asukaskokouksessa käsitellään oman talon asioita, kuten pihan ja yleisten tilojen käyttöä, energia-asioita ja korjaustarpeita. Kokous pidetään vähintään kerran vuodessa. Asukaskokous valitsee asukastoimikunnan tai yhteyshenkilön enintään kahdeksi vuodeksi kerrallaan. 

Asukasneuvosto

Asukasneuvosto päättää kaikkien Niiralan Kulman asukkaita koskevista yhteisistä tapahtumista, koulutuksista ja projekteista, yhteisistä pelisäännöistä sekä antaa suosituksia, ohjeita ja lausuntoja Niiralan Kulman hallitukselle yhtiön toimintaan liittyvissä ajankohtaisissa asioissa. Asukasneuvostoon kuuluu kuusi Niiralan Kulman asukasta, kolme pohjoiselta alueelta ja kolme eteläiseltä alueelta. Asukasneuvoston jäsenet valitaan neljäksi vuodeksi kerrallaan ja henkilöt valitaan asukastoimihenkilöiden kokouksessa. 

Lue lisää Nikun aktiivisesta asukastoiminnasta >>

Miten Niiralan Kulmalla puututaan asumishäiriöihin?

Niiralan Kulmalla on oma palvelukanava, asumisviihtyvyys, asumisen häiriöihin liittyviin tapauksiin. 

Asumisviihtyvyyden työntekijät neuvovat siinä, miten esimerkiksi toisesta huoneistosta kuuluvaa häiritseviä naapurin ääniä kannattaa lähestyä. Asumishäiriöistä ja häiritsevästä tupakansavusta voi ilmoittaa meille myös kotisivuilla olevalla sähköisellä lomakkeella.

ASUNTOA HAKEVILLE

ASUKKAILLE

NIIRALAN KULMA

SÄHKÖINEN ASIOINTI