Ajankohtaista

Kiinteistö-KYS Niiralan Kulman siipien alle

15.01.2021

Mediatiedote 15.1.2021

Kiinteistö-KYSin ja Vapaarahoitteinen-KYSin osakekauppa on toteutunut ja kauppakirjat allekirjoitettu 15.1.2021

Pitkään suunniteltu Kiinteistö-KYSin ja Vapaarahoitteinen-KYSin osakekauppa on toteutunut ja kauppakirjat allekirjoitettu 15.1.2021. 

 

Kiinteistö-KYSin ja Vapaarahoitteinen-KYSin toiminta jatkuu toistaiseksi entisellään. Vuoden 2021 aikana on tarkoitus valmistella fuusiota niin, että siirtyneet yhtiöt sulautuvat Niiralan Kulmaan vuoden 2022 alussa. 

 

Kuopion alueen suurin vuokrataloyhtiö Niiralan Kulma vahvistuu hallitulla kehittämisellä

 

Kuopion kaupunki on jo aikaisemmin konsernirakennettaan tiivistääkseen fuusioinut vuokra-asuinkiinteistöjen omistustaan Niiralan Kulmaan. Tällä hetkellä Niiralan Kulmalla on noin 6000 asuntoa ja noin 10 000 asukasta Kuopiossa ja sen lähialueiden keskustaajamissa. Suunnitellulla kaupalla Nikun asuntomäärä kasvaa 1251 asunnolla ja noin 2100 asukkaalla.

 

Niiralan Kulman kiinteistökantaa on kehitetty viime vuosina suunnitelmallisesti salkuttamalla kiinteistöt eri kategorioihin. Kiinteistökannan kehittäminen perustuu yhtiötä valvovan viranomaisen, Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARAn suositusten mukaisesti asiakkaiden ja yhtiön tarpeisiin. Mm. runsaan peruskorjaustarpeen vähentämiseksi yhtiö on myynyt toimintaansa soveltumattomia kiinteistöjä. Saadulla tuotolla yhdessä vähenevän korjaustarpeen kanssa on voitu keskittää resursseja seuraaviin peruskorjauskohteisiin, ja asuntojen koon ja sijainnin puolesta paremmin kysyntään vastaavien uudiskohteiden rakentamiseen. Tavoitteena on ollut saada pidettyä Nikun asukkaiden vuokrat kohtuullisina ja asuntojen käyttöaste korkeana. 

 

Nyt toteutuneella kiinteistökaupalla Niiralan Kulman kiinteistö- ja asuntokanta täydentyy myös uusille alueille. Vapaarahoitteisten asuntojen määrä yhtiössä kasvaa ja monipuolistaa osaltaan Niiralan Kulman tarjontaa. 

 

Edelleen kohtuuhintaisia asuntoja Kuopiosta

 

Asukastyytyväisyystutkimusten mukaan Niiralan Kulma on turvallinen ja vastuullinen vuokranantaja. Yhtiöllä on toimiva asukashallinto ja asukkailla monipuoliset vaikutusmahdollisuudet osallistua asukastoimintaan niin yksittäisillä kiinteistöillä kuin koko yhtiön tasollakin. Oma henkilökunta huolehtii monipuolisten palveluiden tuottamisesta ja laajan kiinteistökannan ylläpidosta.

 

Osakekauppa ei aiheuta vuokrankorotustarvetta, vaan on paremminkin omiaan hillitsemään korotuspaineita, koska hallinnolliset kustannukset jakautuvat suuremmalle asuntokannalle. Vuokranmääritys säilyy omakustannusperusteisena Ara-lainsäädännön mukaisesti ja asukkaiden vuokrasopimukset siirtyvät entisin ehdoin ja vuokrin. 

 

-Olemme innoissamme tulevasta muutoksesta, kertoo Niiralan Kulman toimitusjohtaja Kari Keränen. -Se, että tämän kaupungin vuokra-asuntotarjonta yhtenäistyy ja vahvistuu entisestään, ja palvelut saa jatkossa saman katon alta, tuo vain etuja kaikille osapuolille. Toivotamme Kiinteistö-KYSin asukkaat ja henkilöstön lämpimästi tervetulleiksi Nikulle, osaksi alueen suurinta vuokra-asukasyhteisöä, Keränen jatkaa.

 

Mahdolliset kysymykset ja tiedustelut sähköpostitse:

Kari Keränen

toimitusjohtaja

Niiralan Kulma Oy

kari.keranen(at)niiralankulma.fi

 

ASUNTOA HAKEVILLE

ASUKKAILLE

NIIRALAN KULMA

SÄHKÖINEN ASIOINTI