Ajankohtaista

Nikun suuri Vesikisa 2021

06.07.2021

Olemme aloittaneet osassa kiinteistöjä huoneistokohtaisen vedenkulutuksen laskuttamisen, ja tämän myötä onkin hyvä pistää Niiralan Kulman laajuinen vesikisa pystyyn!

Vesikisa on avoin kaikille Niiralan Kulman asukkaille. Pudottamisen kohteena on veden määrä. Kisassa ovat automaattisesti mukana kaikki Niiralan Kulman asukkaat. Järjestimme samankaltaisen kisan vuonna 2018 ja voittaja oli Inkiläntie 2. Inkiläntie 2 asukkaiden vedenkulutus tipahti seurantajaksolla 68 litraa/vrk/asukas, mikä oli mahtava suoritus! 

KAIKKI KIINTEISTÖT OVAT MUKANA!

Paitsi ne kohteet, joista puuttuvat edellisen vuoden vertailutiedot joko uudis- tai peruskorjausrakentamisprojektin tai omistussuhteen muutoksen takia eli kesän aikana Koti kuntoon -remontissa olleet ja 1.6.2020 jälkeen valmistuneet kohteet.

Vesikisa on voimassa heinäkuusta elokuuhun 2021!

Jokainen asukas voi omalta osaltaan olla vaikuttamassa lopputulokseen tarkkailemalla omaa veden käyttöään. Kilpailevat ”joukkueet” ovat kiinteistöjä, joihin voi kuulua yksi tai useampi asuintalo. Kilpailun voittajakiinteistö määrittyy saatujen vertailulukujen mukaan. Vertailu tehdään edellisen vuoden vastaaviin kulutuslukuihin samalta ajanjaksolta. Kilpailun voittajatalo/talot ilmoitetaan kampanja-ajan päätyttyä lokakuun Nikulaisessa.

Vesikisa on voimassa heinäkuusta elokuuhun 2021. Eniten pudottaneen kiinteistön kaikki asukkaat palkitaan!

Palkintona on sisäänpääsy kylpylään Kylpylähotelli Kunnonpaikassa ja sen jälkeen tuhti ruokailu, jonka vaihtoehtoina ovat pizza tai burgeriateria juoman kanssa.

Lotraus kuriin!

Kuopion Veden 2020 tilaston mukaan kuopiolaiset kuluttavat kaupunkialueella 153 litraa vettä vuorokaudessa. Ko­ti­ta­louk­sis­sa eni­ten vet­tä ku­luu pe­sey­ty­mi­seen, wc:n huuh­te­luun, ruoan­lait­toon ja sii­vouk­seen.

Ve­si­kisan avulla Niku ha­luaa kan­nustaa kaik­kia tar­kis­ta­maan, on­ko ar­ki­sis­sa ve­den­käyt­tö­ta­vois­sa pa­ran­net­ta­vaa. Veden­ vastuullisella käytöllä pystytään vä­hen­ne­tään kustan­nuk­sia se­kä sääs­tämään ym­pä­ris­töä.

Monille Nikun asukkaille taloudelliset vedenkäyttötavat ovat jo tuttuja, mutta eivät vielä läheskään kaikille. Usein omaa veden kulusta on vaikea hahmottaa. Siksi olemme keränneet konkreettisia esimerkkejä siitä, mitä veden lotraus voi maksaa.

Tutustu vinkkeihin!

Tutustu vinkkipankkiimme, josta löydät hyviä vinkkejä energian säästöön (mm. vedenkäyttöön). Vinkkipankkiin >>

ASUNTOA HAKEVILLE

ASUKKAILLE

NIIRALAN KULMA

SÄHKÖINEN ASIOINTI