Nikublogi

Kaapunnin kulumat tutuiksi, osa 4: Pyörö

24.04.2019 | Asukas

Näkökulmia Pyörön keskeiseltä paikalta – elämää Pyörön kulmalla

Pyörön kulman (Pyörönkaari 26)  talo valmistui 2002 ja ensimmäiset innokkaat asukkaat pääsivät muuttamaan valmiiseen taloon kesällä. Pyörön keskustan väestö oli monimuotoista siihen aikaan. Vaikka elämä oli välillä näyttänyt ulospäin villiltä, ihmiset ovat saaneet aina liikkua rauhassa.


Pyörön kulman talo sijaitsee aivan Petosen torin, Itsenäisyyden aukion, vieressä.

Pyörön keskustassa toimii kiitettävästi palveluja. Lähellä ovat lääkärit, laboratorio, apteekki, posti, kirjasto ja useita päivittäistavarakauppoja. Joukkoliikenne toimii hyvin ja sujuvasti. Kadut pidetään talvisin hyvin aurattuina ja hiekoitettuina. Harmillisesti Kela ja pankki lopettivat toimintansa. Seurakuntatalolla käy kerran kuussa Kelan virkailija, jolta saa apua Kelan asioissa. Siellä voi tarvittaessa myös tavata aikuissosiaalityön edustajaa.

Kesäaikaan Pyörön torilla saattaa olla joskus jonkin verran "penkkijengiläisten" keskinäisiä nahisteluja. Kuopion virkavalta pitää tämän porukan hyvin aisoissa säännöllisellä valvonnalla. Eikös tämäkin kuulu kaupungin monimuotoiseen kuvaan? Keskeisestä sijainnista huolimatta Pyörönkulman ympäristö on siisti ja rauhallista asua.

Vapaa-ajan tila Pinari tarjoaa runsaasti toimintaa päiväsaikaan vauvasta vaariin ja arkipäivisin on mahdollista nauttia maistuva kotiruokalounas. Iltaisin talon valtaavat nuoret omine toimintoineen. Kävelymatkan päässä Pyörön keskustasta on uimahalli ja kuntosali. Kesäaikaan kulkee useita ulkoilureittejä mm. Kirveslahden rantaan, missä on uimaranta ja talvella on mahdollista harrastaa avantouintia. Pyörönkaaren ympäristöstä pääsee talvella hyvin hoidetuille laduille sivakoimaan. Litmasenlammen rannalla on koirille oma puistoalue, joka on kovassa käytössä.


Pyörönkaari tunnetaan myös Pyörön bulevardina.

Vuosien varrella Pyörön bulevardi on kasvattanut lehmuksensa täyteen mittaansa ja nähneet monenlaista kulkijaa ja penkeillä istujaa. Pyörön keskusta on muuttunut lähiöstä kaupunkimaiseksi. Harva Pyörönkulman asukas haluaa vapaaehtoisesti muuttaa muualle. Pyörön keskusta voittaa palveluiden läheisyydellä Kuopion keskustan torin ympäristön. OLEMME KOTONA!

***

Niiralan Kulmalla on eteläisen Kuopion alueella useita taloja Pyörön, Petosen, Pitkälahden, Pirtin, Lehtoniemen, Jynkän, Särkiniemen ja Leväsen alueilla. Pyörön alueella on Pyörön kulman lisäksi taloja Alakadulla kolmosessa ja kutosessaBlominkadulla, Jalkasenkadulla, Kulmakadulla, Kypäräkadulla vitosessa ja kutosessa, Litmasenkaarella, Länsikadulla, Tikaskadulla ja Yläkadulla. Tutustu kaikkiin Niku-taloihin osoitteessa asunnot.niiralankulma.fi.

 

 


Kirjoittajasta

Kirjoituksen kirjoittivat yhteistyössä Nikun asukkaat Pyörön kulmalta: Ritva Huttunen, Riitta Pitkänen ja Marjut Ronkainen.

ASUNTOA HAKEVILLE

ASUKKAILLE

NIIRALAN KULMA

SÄHKÖINEN ASIOINTI