Nikublogi

Niiralan Kulman uusi ilme – onnittelemme 70-vuotiasta!

03.01.2019 | Hanna Harjunheimo

Alkanut vuosi on Niiralan Kulman 70. toimintavuosi!

Onnittelemme yhtiötä juhlavuoden alkajaisiksi uudella ilmeellä – varttuneeseenkin ikään päässyt ansaitsee raikkautta ja uudistumista, ketteryyttä ja kehittymistä!

Erään määritelmän mukaan hyvä brändi on kuin tarina, joka koskettaa, herättää tunteita ja on ihmisläheinen. Tämä ajatus edellä aloimme miettiä:

Millainen on 70-vuotias Niiralan Kulma vuonna 2019?

Ydintehtävämme - kohtuuhintaisen vuokra-asumisen tarjoaminen Kuopiossa - on edelleen sama, mitä se on ollut alkuajoista saakka. Pyörää ei siis tarvinnut uudelleen keksiä, mutta brändiuudistuksen tarkoituksena onkin terävöittää ja selkeyttää viestin ydintä ja tuoda vahvemmin esiin jo olemassa olevia asioita ja kohtaamisia, joita Nikulla teemme joka päivä. Mikä tekee Niiralan Kulmasta erityisen?

Uniikki tapamme toimia, monipuoliset asumisen palvelut ja Nikulaisuus isolla Ännällä– ne ovat asioita, jotka kuvaavat toimintaamme ja joista haluamme jatkossa kertoa enemmän. Niiralan Kulmalla on toimittu vastuullisesti savolaisen vuokra-asumisen parissa jo 70 vuotta: huolehdimme asukkaistamme ja kiinteistöistämme, tarjoamme koteja erilaisiin elämäntilanteisiin, toimimme resurssiviisaasti ja kohtuuhintaisesti.  

Meillä olet kotona

Brändityössä oli osallisena koko henkilökunta, 160 henkilöä. Aloitimme Niiralan Kulman brändiuudistuksen suunnittelun jo vuonna 2017. Teimme taustatyötä, toteutimme kyselyin ja työpajoin määrittelyjä nykyiseen ja tulevaan palveluumme liittyvistä asioista. Oli ilo huomata, miten vahvasti henkilökunta koki tekevänsä tärkeää työtä asukkaidemme eteen: sana ”koti” tuli esiin monta kertaa. ”Arvostan asiakkaan kotia, sillä koti on ihmiselle tärkein paikka.” - näin muun muassa kirjoitti Niiralan Kulman kiinteistösiivooja omasta palvelutyöstään.

”Arvostan asiakkaan kotia, sillä koti on ihmiselle tärkein paikka.”

Koti onkin ydinasia, jonka ympärille toimintamme jatkossakin keskittyy. ”Meillä olet kotona” muodostui sloganiksi, joka tekee kotoisaksi Niiralan Kulman palvelua ja huolenpitoa sekä tuo esiin asukkaan kodin merkitystä meille.

Uudessa visuaalisessa ilmeessä keskiössä on asiakaslähtöisyys, raikkaus, kodikkuus ja lämminhenkinen palveluasenne. Uusi logo jää mieleen, se huokuu hyvää mieltä ja helposti lähestyttävyyttä. Entisen logon kuvaelementit on modernisoitu ja pelkistetty hymyileviin kasvoihin ja kulmaan, jonka voi nähdä kulmakarvana, kattona tai pohjapiirroksena.  Uusi ilme otetaan käyttöön vaiheittain vuoden 2019 aikana.

 

 

Värimaailma on uniikisti kuopiolainen. Värimaailman perustana on Niiralan Kulman keltainen – sävy, joka on saanut inspiraationsa ensimmäisestä Niiralan Kulman asuintalosta. Keltaista täydentää pirteä torivadelman punainen ja murrettu Kallaveden sininen. Päävärinä on raikas Puijon metsän vihreä.


Niku-koti on koti yli 10 000 kuopiolaiselle.
 


Pyöreää Niku-tunnusta voi nähdä erivärisinä esim. henkilökunnan työvaatteissa.

 

Logon ja värien lisäksi jatkossa Nikun viesteissä nähdään myös erilaisia graafisia elementtejä, symboliikkaa ja kuvia, jotka korostavat nikulaisuutta, kuopiolaisuutta ja elämää Kuopiossa.

Esimerkkinä roolistamme Kuopion alueen suurimpana vuokrataloyhtiönä ja asuinalueiden asiantuntijana on mm. Kuopion kaupungin siluetti, joka rakentuu tunnettujen maamerkkien, vanhojen ja uusien Niiralan Kulman talojen ympärille. Löydätkö kuvasta Mertakaaren, Lohkaretien, pistetalot (Urheilukatu 1, 3 ja 5, Kaartokatu 3, Raviradantie 8), Niiralankadun, Luistelijantien, uudet Linnanpellonkadun talot ja vanhemmat Pohjolankadun talot?

Näissä ja muissakin Niiralan Kulman taloissa on asunut 70 vuoden aikana satoja tuhansia kuopiolaisia, eläen arkista elämää iloineen ja suruineen – tavallista elämää hyvän elämän pääkaupungissa!


Bongaatko kaupunkikuvasta tuttuja taloja?

 

Työ jatkuu

Brändi jalkauttaa strategiaa. Matkan varrella olemme miettineet myös tulevaisuutta: työn alla on samaan aikaan ollut myös strategia ja arvot. Niistä enemmän blogissa keväällä!


Kirjoittajasta

Hanna Harjunheimo on Niiralan Kulman markkinoinnista ja asiakaspalvelusta vastaava palvelupäällikkö.

Kommentointi

Kommentti:
Nimi:
 


ASUNTOA HAKEVILLE

ASUKKAILLE

NIIRALAN KULMA

SÄHKÖINEN ASIOINTI