Nikublogi

Sähkö, puhelin, puurot, vellit, vuokra, mätkyt, netti, velat, verot, korot, korkojen korot…

14.11.2017 | Tiina Kaitamäki

Näin lauletaan hittikappaleessa. Kaikkia nämä kuitenkin koskevat, ja joillain kanssakulkijoillamme ne koituvat ongelmaksi asti, hyvin erilaisista syistä. Mikä neuvoksi, kun jatkuva laskuvirta vie voimat, rästejä kertyy ja taas sieltä tuli muistutus vuokrarästistä…

Tosi kiva maksaa tellit, lellit, sähkö, puhelin, puurot, vellit, vuokra, mätkyt, netti, velat, verot, korot, korkojen korot…

- Antti Tuisku, Rahan takii 

Asumisneuvonta Niiralan Kulmalla

Jos katsot tarkemmin vuokranantajan maksumuistutusta, oletko huomannut, siinä on myös hyödyllistä tietoa? Oliko maksumuistutuksen mukana yhteystiedot asumisneuvojalle?

Mietit, mikä ihmeen asumisneuvoja? Tuleeko se kotiin neuvomaan, miten pitää siivota tai antaisiko se sisustusneuvoja? -No ei suinkaan!

Asumisneuvojan rooli Niiralan Kulmalla on ennaltaehkäistä pulmatilanteiden syntymistä ja saada aikaan säästöjä. Heidän työnsä voidaan ajoituksen suhteen jakaa karkeasti kahteen eri kenttään: välittömään toimintaan kriisitilanteissa (esim. häätöuhka) ja yleiseen palveluohjaukseen vähemmän kiireellisissä tapauksissa. Yleisimmät asumisneuvojille näkyvät asumiseen liittyvät ongelmat ovat asiakkaiden vuokrarästit ja yllättävät asumiseen vaikuttavat ongelmat.


Asumisneuvojat kuuluvat asukasisännöinnin tiimiin.

 

Niiralan Kulman asumisneuvojat

Niiralan Kulman asukkaita varten on kaksi asumisneuvojaa, Katja ja Tiina. Heidän puoleensa voit kääntyä esimerkiksi jos

 

Myös eri tukitahot voivat olla meihin yhteydessä luvallasi ja voimme sopia sinulle ja tukihenkilöllesi tapaamisajan asumisneuvojalle. Keskustelut käydään luottamuksellisesti. Asumisen tukemiseksi tehdään tarvittaessa myös kotikäyntejä ja maakunnissa järjestetään tapaamisaikoja säännöllisesti.

Asumisneuvojat eivät ole ihmeidentekijöitä, jokainen tapaus on erilainen. Asumisneuvonnan onnistumiseen vaikuttaa asukkaan oma halu asunnon pitämisessä ja tahto avun vastaanottamiseen.

”Kyllä helpotti, kun uskalsin ottaa yhteyttä, tuntui että en selviä mitenkään näistä rästeistä ja joudun kodittomaksi. Pelotti ja hävetti ihan kamalasti tulla asumisneuvojan luo. Kun asiat alkoi selvitä ja tehtiin yhdessä maksusuunnitelma, tuntui kuin mieletön paino olisi pudonnut rinnan päältä. Sain vielä mahdollisuuden pitää kotini” – asumisneuvojan asiakas –  

”Ennen vanhaan ensimmäinen vaihtoehto oli häätö, nykyään asumisneuvoja voi auttaa selvittämään voiko asumista jatkaa jollain tukitoimilla ja sopimusmuutoksilla” - isännöitsijä –

Eli jos saat meiltä maksukehotuksen tai yhteydenottopyynnön, se ei ole maailmanloppu. Vaatii rohkeutta ottaa yhteyttä kun mielen päällä on monta muutakin asiaa, mutta koti - se on ihmiselle elinehto ja ankkuri sujuvaan arkeen, siitä kannattaa pitää hyvää huolta.

 


Valoa ON tunnelin päässä!

 

Niiralan Kulman asumisneuvontaan voit ottaa yhteyttä nettisivujen kautta, puhelimitse tai Facebookin kautta.

Asumisneuvonnan yhteystiedot

puhelinpalvelu maanantaisin klo 10-15. Muina aikoina varaa henkilökohtainen tapaamisaika sähköpostitse.

017 2655 306
asumisneuvonta@niiralankulma.fi

 

Kuopiolaisia ARA-vuokrataloissa asuvia palvelee myös Setlementti Puijolan asumisneuvonta

Lisätietoja asumisneuvonnasta löytyy myös ARA:n sivuilta.


Kirjoittajasta

Tiina Kaitamäki on Niiralan Kulman asumisneuvoja, jonka motto on "Ei oppi ojaan kaada, eikä tieto tieltä työnnä, neuvokasta syrjään sysätä". Tiina on koulutukseltaan isännöitsijä (IAT) ja opiskelee parhaillaan työn ohessa asumisneuvojan ammattitutkintoa (ANT).

Kommentointi

Kommentti:
Nimi:
 


ASUNTOA HAKEVILLE

ASUKKAILLE

NIIRALAN KULMA

SÄHKÖINEN ASIOINTI