Lemmikkien aiheuttamat häiriöt

Lemmikkieläimet ovat sallittuja kaikissa Niiralan Kulman asunnoissa. Lemmikkieläimiä on pidettävä niin, ettei niistä ole haittaa naapureille eikä kiinteistölle. Ammattimainen eläinten kasvattaminen ja hoitaminen asunnoissa ei ole sallittua. Lemmikkieläimiä ei saa pitää irrallaan yhteisissä tiloissa ja pihassa tai ulkoiluttaa lasten leikkialueilla.

Koirien lisäksi myös kissoista täytyy huolehtia niin, etteivät ne pääse karkaamaan asunnon ulkopuolelle ja huolehdittava, että kissanhiekkaa ei joudu asunnon viemäreihin eikä vessanpönttöön. Tämä voi aiheuttaa viemärien tukkeutumisen, jolloin viemärin aukaisun kustannuksista voi vuokralainen olla vastuussa. Kissan hiekka-astiat on hyvä siivota säännöllisesti, ettei niistä aiheudu hajuhaittaa rappukäytävään tai naapurustoon.

Koira saattaa kerrostaloissa haukahtaa tai haukkua lyhyen aikaa (5-15 min), jos kuulee provosoivia ääniä rappukäytävästä / naapurista tai toisilla koirilla on luontainen taipumus haukkumalla ilmoittaa rappukäytävässä liikkumisesta. Kerrostaloissa voi olla useita koiria eri kerroksissa, jolloin yhden haukkuessa toiset saattavat osallistua haukkumiseen. Lyhytkestoiset tilanteet voidaan katsoa kuuluvan normaalin asumisen piiriin, joihin ei vuokranantajalla ole mahdollista puuttua. Haukkumisen ajankohtia kannattaa myös kirjata ylös, jolloin tilanteen selvittäminen on helpompaa.

Mitä tehdä kun koira haukkuu tai ulvoo toistuvasti ja pitkäkestoisesti naapurissa?

Koiran toistuvan ja pitkäkestoisen haukkumisen aiheuttaessa asumishäiriöitä pyri ensin itse ilmoittamaan asiallisesti tilanteesta koiran omistajalle. Usein koiran omistaja ei välttämättä itse ole tietoinen haukkumisesta. Jos häiritsevästä tilanteesta koiran omistajalle ilmoittaminen ei ole mahdollista tai se ei ole tuottanut toivottua parannusta tilanteeseen, ole yhteydessä asumisviihtyvyyteen, asumisviihtyvyys@niiralankulma.fi tai puh. 017-2655303 (ma-ti, to-pe klo 9-12)

Mitä tehdä omistajana kun koira haukkuu tai ulvoo?

Koiran yksinoloon ja yksin olon aiheuttamiin ahdistustilaan, ns. eroahdistukseen on olemassa useita auttavia vaihtoehtoja, joita kannattaa kokeilla oman koiran tarpeiden mukaisesti. Eroahdistuksesta voi lukea lisää täältä ja myös täältä.

Niissä tilanteissa missä koirasi haukkuu ja sinulla ei ole tietoa mitä pitäisi tehdä, Niiralan Kulman isännöinnillä on antaa lainaksi lyhytkestoiseen koekäyttöön Petsafen Indoor Bark Control - ultraääni haukunestolaite, jonka toimivuutta oman lemmikkisi akuuttiin tilanteeseen voi kokeilla. (Lue lisää valmistajan sivuilta ,mm. käyttöohje.) Lainatiedustelun osalta ole yhteydessä asumisviihtyvyyteen, asumisviihtyvyys@niiralankulma.fi tai puh. 017-2655303 (ma-ti, to-pe klo 9-12).

Koiran eroahdistukseen on olemassa muita erilaisia apukeinoja helpottamaan tilannetta, tässä joitain esimerkkejä:

Digital Dogsitter on selaimessa toimiva sovellus, joka tallettaa ääntä ja kuvaa koiran yksinolon ajalta ja näyttää ääntelystä selkeän raportin.

Digital Dogsitter on selaimessa toimiva sovellus, joka tallettaa ääntä ja kuvaa koiran yksinolon ajalta ja näyttää ääntelystä selkeän raportin.

 

Mustilla ja Mirrillä on myös erilaisia apukeinoja helpottamaan tilannetta, ota yhteyttä lähimpää myymälään:

https://www.mustijamirri.fi/koirat-terveys-ja-hyvinvointi-stressi-ja-pelkotilat

Apua tilanteeseen voi tiedustella myös muista alueen lemmikkitarvikeliikkeistä. 

 

Takaisin asumisviihtyvyys -sivulle

 

 

ASUNTOA HAKEVILLE

ASUKKAILLE

NIIRALAN KULMA

SÄHKÖINEN ASIOINTI