Asuminen

Asumisviihtyvyys

Viihtyvyys käsitetään yleisesti henkilön kokemuksena omasta ympäristöstään.

Mitä tapahtuu kun asutaan samassa kiinteistössä muiden naapureiden kanssa?
Jokainen asukas elää arkea omalla tavallaan. Välillä elämisen äänet kantautuvat oman asunnon ulkopuolelle. Jokainen voi vaikuttaa omaan ja muiden asukkaiden asumisviihtyvyyteen ottamalla muut huomioon kotona, etenkin ilta- ja yöaikana.
   
Me Niiralan Kulmalla haluamme, että jokainen asukas voisi nauttia täysillä oman kodin rauhasta ja hyvistä yöunista asumisviihtyvyydestä tinkimättä. Asukkaat asuvat juuri niin rauhallisessa tai rauhattomassa talossa kuin itse sitä sietävät. Vain asukkaat viime kädessä voivat päättää kuinka hyvä talossa on asua. 

Asumisviihtyvyyttä ja yhteisöllisyyttä asukkaiden kesken jokaiselle kiinteistölle lisää asukastoiminnan mahdollistamat yhteiset tapahtumat tarjoiluineen tai ympäristöä piristävät hankinnat, kuten kukkaistutukset. 

 

Katso videolta Niiralan Kulman viihtyvyystirehtöörin vinkit asumisviihtyvyyteen:

 

 

Saamme usein yhteydenottoja, joissa kysytään miten pitää toimia erilaisissa häiritsevissä tilanteissa. 

Olemme koonneet seuraavaan työkaluun neuvoja ja ohjeita eri tilanteisiin:

Asumishäiriöiden neuvontatyökalu asukkaille

 

Jos kuitenkin koet naapurin tekemisen häiritsevän toistuvasti asumisviihtyvyyttäsi, lue lisää täältä miten toimia tilanteessa.

Asuntoon tai kiinteistöön liittyvissä huolto- tai korjausasioissa voi olla yhteydessä suoraan kiinteistön omaan kiinteistönhoitajaan

ASUNTOA HAKEVILLE

ASUKKAILLE

NIIRALAN KULMA

SÄHKÖINEN ASIOINTI