Usein kysyttyä

Asumisohjeita - yleistä

Saanko vuokrata asuntoani väliaikaisesti muille?

Niiralan Kulman asunnot on tarkoitettu vain niille henkilöille, jotka ovat hakeneet asuntoa ja saaneet sen vakituiseksi kodikseen. Valtion tukemat vuokra-asunnot ovat lain mukaan tarkoitettuja vain vakinaiseen asuinkäyttöön. Siksi majoituspalveluna toimiminen ansaintamielessä on kiellettyä. Valtion tukemiin asuntoihin tarkoitettu säädelty asukasvalinta ei toteudu AirBnb-toiminnassa.
 

Lemmikkieläimet

Lemmikkieläimiä on pidettävä niin, ettei niistä ole haittaa naapureille eikä kiinteistölle. Ammattimainen eläinten kasvattaminen ja hoitaminen asunnoissa ei ole sallittua. Lemmikkieläimiä ei saa pitää irrallaan yhteisissä tiloissa ja pihassa tai ulkoiluttaa lasten leikkialueilla.

Niiralan Kulma Oy:n asumisohjeiden mukaan lemmikkien ulkoiluttaminen kiinteistön alueella on ehdottomasti kielletty ja jos lemmikki sattuu tekemään tarpeensa pihaan tulee omistajan korjata jätökset pois. 

Luonnonvaraisten eläinten ruokkiminen kiinteistön alueella ja parvekkeilla on kielletty.

Tupakoinnista

Tupakkalaki kieltää tupakoinnin kiinteistön kaikissa yhteisissä tiloissa, myös hisseissä, kopisteluparvekkeilla, luhtikäytävillä sekä rakennuksen ulkoportailla.

Porrashuoneet ja hissi

Porraskäytävät ja hissi ovat eniten käytettyjä yhteisä tiloja, joten ne eivät sovellu kokoontumis- tai leikkipaikoiksi. Paloturvallisuussyistä porrashuoneessa ei saa säilyttää mitään tavaroita, lastenvaunuja, urheiluvälineitä jne. tai pitää mattoja. Porrashuoneiden ulko-ovissa on yleensä sähkölukot, joilla ovet lukitaan yöksi (klo 20.00 - 07.00). Automaattisesti lukituista ovista kulkevien tulee huolehtia, että ovi lukkiutuu myös kulkijan jälkeen. Lukitut ovet avataan vain henkilöille, jotka asuvat ko. kiinteistössä. Oven avauksesta peritään kulloinkin voimassa oleva avausmaksu.

Pesutupa ja kuivaushuone

Jokaisen Niiralan Kulman asukkaan käytössä on maksuton ja hyvinvarusteltu pesutupa.

Ohjeet pesutuvan käytöstä, sen käyttöajat ja varauslistat ovat pesutuvassa. Pesula on tarkoitettu vain talon asukkaiden käyttöön. Laitteiden käyttöohjeita on ehdottomasti noudatettava. Siivoa pesutupa ja kuivaushuone käytön jälkeen.

Kuivaushuoneen lämpöpuhallinta ei saa käyttää yöaikaan. Kuivaushuone on tarkoitettu ensisijaisesti pesutuvassa pestylle pyykille. Jos kuivaushuoneessa on vapaata, niin suositellaan myös kotona pestyn pyykin kuivattamista talon kuivaushuoneessa. Kuivausrumpua saa myös käyttää kotoana pestyn pyykin kuivattamiseen samoin ehdoin kuin kuivaushuonettakin. Pyykin jatkuva kuivaaminen kotona voi aiheuttaa asunnossa kosteusvaurioita, varsinkin jos ei huolehdita riittävästä tuuletuksesta.

Kuivunut pyykki on haettava pois mahdollisimman pian, jotta tila vapautuu seuraavalle käyttäjälle.

Pysäköinti

Sopimuksen autopaikan vuokraamisesta voi tehdä Niiralan Kulman toimistolla. Paikan vuokraus edellyttää, että asukkaalla on hallinnassaan rekisteröity, vakuutettu ja käytössä oleva moottoriajoneuvo. Kiinteistönhoitajalta tai toimistolta saa lisätietoja autopaikoista.

Autopaikan maksu peritään vuokran yhteydessä.

 

Varastot ja kellarit

Ulkoiluvälineille, lastenvaunuille ja -rattaille on kerrostaloissa yleensä omat säilytystilansa.

Kutakin asuntoa varten on erillinen irtaimistovarasto, jonka ovessa on valmiina lukkoraudat riippulukkoa varten. Lukon asukas hankkii itse.

Varastoissa ei saa säilyttää bensaa, muita palavia nesteitä tai kaasuja, eikä mopoja, moottoripyöriä tms.

Jos talossa on kylmäkellari, kellarikoppeja voi vuokrata erillistä maksua vastaan.

Saunat

Talon yhteiseen saunaan voi varata vuoron Niiralan Kulman toimistolta. Varattuja vuoroja on ehdottomasti noudatettava. Saunavuorot ja maksuttomat lenkkisaunavuorot on tarkoitettu talon asukkaiden käyttöön.

Jätä sauna jälkeesi siistiksi, eli sellaiseen kuntoon kuin itse haluaisit sen olevan vuorosi alkaessa. Muista viedä vauvanvaipat ja muut haisevat tai kookkaat roskat mukanasi pois. Lemmikkieläinten vieminen saunatiloihin on kielletty. Omien laudeliinojen käyttö on suositeltavaa.

Säästä suihkuvettä äläkä kastele löylyhuoneen seiniä.

Saunamaksu peritään vuokran yhteydessä.

Kerhohuoneet

Kerho- ja askarteluhuoneiden käytöstä, järjestyksestä ja siivouksesta huolehtii asukastoimikunta, ellei toisin ole sovittu

Mistä avaimet?

Asuntojen avainten luovutuksen ja vastaanoton sekä lisäavainten tilauksen hoitaa
BLC Turva Oy, Leväsentie 7, 70100 Kuopio

Myymälä avoinna arkisin klo 8 - 16, puh. 020 7431 470.

Uuden asuntosi avaimen saat hakea BLC Turvasta vuokrasopimuksen  ensimmäisenä voimassaolopäivänä. Hakiessasi avaimia BLC Turvasta tarvitset mukaasi henkilötodistuksen. Vaihtoehtoisesti voit myös antaa valtakirjan henkilölle, joka pääsee puolestasi noutamaan avaimen.

Jos tarvitset asuntoosi lisää Abloy Sento, Excec ja iLOQ-lukkojen avaimia, teet niistä lisätilauksen soittamalla tai käymällä BLC Turvan myymälässä. Avaimista tulee lasku, jonka maksamisen jälkeen avaimet tehdään ja sinulle ilmoitetaan noudettavista avaimista. Lisäavainten saaminen kestää 5 - 7 työpäivää. Abloy Classic-avaimen voit teettää ilman ennakkomaksua BLC Turva Oy:llä tai lähimmässä lukkoliikkeessä.

Maaseutukohteissa (Vehmersalmi, Riistavesi, Hirvilahti, Karttula, Nilsiä ja Maaninka) avainten haku ja palautus hoidetaan jatkossakin talon oman kiinteistönhoitajan kanssa. Lisätilattavat avaimet myös maaseudun asuntohin tilaa asukas itse BLC Turvalta.

Huom! Maaseutukohteista Kurkimäen talojen avaimet hoituvat BLC Turvan kautta!

 

BLC Turva kartalla:

ASUNTOA HAKEVILLE

ASUKKAILLE

NIIRALAN KULMA

SÄHKÖINEN ASIOINTI