Löydä koti Kuopiosta

Kotihakuun >>

 

 

Muuttajan muistilista

Mistä avaimet?

Asuntojen avainten luovutuksen ja vastaanoton sekä lisäavainten tilauksen hoitaa
BLC Turva Oy, Leväsentie 7, 70100 Kuopio

Myymälä avoinna arkisin klo 8 - 16, puh. 020 7431 470.

Uuden asuntosi avaimen saat hakea BLC Turvasta vuokrasopimuksen  ensimmäisenä voimassaolopäivänä. Hakiessasi avaimia BLC Turvasta tarvitset mukaasi henkilötodistuksen. Vaihtoehtoisesti voit myös antaa valtakirjan henkilölle, joka pääsee puolestasi noutamaan avaimen.

Jos tarvitset asuntoosi lisää Abloy Sento, Excec ja iLOQ-lukkojen avaimia, teet niistä lisätilauksen soittamalla tai käymällä BLC Turvan myymälässä. Avaimista tulee lasku, jonka maksamisen jälkeen avaimet tehdään ja sinulle ilmoitetaan noudettavista avaimista. Lisäavainten saaminen kestää 5 - 7 työpäivää. Abloy Classic -avaimen voit teettää ilman ennakkomaksua BLC Turva Oy:llä tai lähimmässä lukkoliikkeessä.

Maaseutukohteissa (Vehmersalmi, Riistavesi, Hirvilahti, Karttula, Nilsiä, Maaninka ja Juankoski) avainten haku ja palautus hoidetaan jatkossakin talon oman kiinteistönhoitajan kanssa. Lisätilattavat avaimet myös maaseudun asuntohin tilaa asukas itse BLC Turvalta.

Huom! Maaseutukohteista Kurkimäen talojen avaimet hoituvat BLC Turvan kautta!

 

BLC Turva kartalla:

Mikä on sisäänmuuttotarkastus?

Asuntojen kunto tarkistetaan aina muuttojen yhteydessä. Kaikki puutteet eivät ikävä kyllä tule esille tarkastettaessa kalustettua asuntoa, mutta poismuuttava asukas on vastuussa asunnon siisteydestä ja kunnosta. Sisään muuttavan asukkaan onkin tärkeä täyttää ja palauttaa muuttajan tarkistuslista, jotta mahdolliset viat ja puutteet tulevat yhtiön tietoon.

Miten teen muuttoilmoituksen? Ja kenelle?

Tee muuttoilmoitus maistraattiin puhelimitse, internetissä tai kirjallisella lomakkeella 7 vrk ennen tai jälkeen muuttopäivän. Lomakkeita saa esim. postista ja Kelan toimipisteistä. Muuttoilmoituksella myös postiosoitteesi muuttuu, joten erillistä ilmoitusta ei tarvita. Vanhaan osoitteeseen tuleva posti kääntyy veloituksetta uuteen osoitteeseen kuukauden ajan.

Otanko kotivakuutuksen?

Kotivakuutus kannattaa ottaa heti, kun vuokrasopimus on allekirjoitettu. Kun vakuutus on voimassa jo muuttopäivänä, vakuutus korvaa myös muuton aikana mahdollisesti sattuvat vahingot.  Kotivakuutukseen voi kuulua normaalin irtaimistovakuutuksen lisäksi keskeytysvakuutus, joka korvaa sijaisasunnon kustannukset, jos asukas joutuu pois asunnostaan vakuutuksen korvauspiiriin kuuluvan vahingon korjaustöiden ajaksi.

Kotivakuutukseen voi kuulua myös vastuuvakuutus, joka vakuuttaa kaikki vakuutuksenottajan kanssa samassa osoitteessa asuvat henkilöt. Vastuuvakuutuksesta saa korvausapua, kun vakuutettu aiheuttaa omalla toiminnallaan vahinkoa toisen omaisuudelle. Vastuuvakuutus kattaa ulkopuoliselle aiheutuneita esine- ja henkilövahinkoja, sattuivat ne missä tahansa.

Vaikka kuuluisit niihin, joille ei koskaan satu mitään ikävää, saattaa naapurin vahinko tulla sinunkin kotiisi.

Kiinteistön vakuutus

Yhtiö on ottanut kaikille kiinteistöille täysarvovakuutuksen, joka korvaa kiinteistölle aiheutuvat vahingot. Kiinteistövakuutus ei korvaa kotien irtaimistoa. Suosittelemmekin asukkaita ottamaan itselleen mahdollisimman kattavan kotivakuutuksen, joka korvaa esimerkiksi tulipalon tai vesivahingon aiheuttamat irtaimistovahingot. Vahinko voi sattua myös naapurissa, jolloin esim. tulipalon sammutuksen aiheuttamat irtaimiston vesivahingot korvaa vain oma vakuutus.

Miten sähköt uuteen kotiin?

Tee sähkönmyyntisopimus haluamasi sähköntoimittajan kanssa. Säh­kön va­paan osuu­den voit kil­pai­lut­taa ja teh­dä so­pi­muk­sen min­kä tahansa yh­tiön kans­sa. Huo­mioi kui­ten­kin, et­tä saat täl­löin kak­si säh­kö­las­kua. Sopimus kannattaa tehdä ajoissa, jotta muuton aikana asunnossa on varmasti sähköt.

 

Asumistuki

Kysy asumistuen saantimahdollisuutta Kelalta.

ASUNTOA HAKEVILLE

ASUKKAILLE

NIIRALAN KULMA

SÄHKÖINEN ASIOINTI