Löydä koti Kuopiosta

Kotihakuun >>

 

 

Muuttajan muistilista

Mistä avaimet?

Niiralan Kulman lukkoliike on Kuopion Lukkoteam Oy

Kuopion Lukkoteam Oy (Tasavallankatu 22, Kuopio) hoitaa asuntojen avainten luovutuksen ja vastaanoton. Liike on avoinna ma-to klo 8-16 ja pe klo 8-15.30.

Uuden asuntosi avaimen saat hakea lukkoliikkeestä vuokrasopimuksen ensimmäisenä voimassaolopäivänä. Hakiessasi avaimia tarvitset mukaasi henkilötodistuksen. Vaihtoehtoisesti voit myös antaa valtakirjan henkilölle, joka pääsee puolestasi noutamaan avaimen.

Jos tarvitset asuntoosi lisää Abloy Sento, Excec tai ILOQ avaimia, tee niistä lisätilaus ottamalla yhteyttä palveluneuvontaamme: puh. 017 2655 301 (ma-ti ja to-pe klo 9-12) tai sähköpostitse: palveluneuvonta@niiralankulma.fi

Asukas maksaa tilaamansa avaimen suoraan lukkoliikkeelle. Ylimääräinen, teetätetty avain jää asuntoon vuokrasuhteen päättyessä.

Maaseutukohteissa (Vehmersalmi, Riistavesi, Hirvilahti, Karttula, Nilsiä, Maaninka ja Juankoski) avainten haku ja palautus hoidetaan jatkossakin talon oman kiinteistönhoitajan kanssa. Lisätilattavat avaimet myös maaseudun asuntoihin tilaa asukas itse lukkoliikkeestä.

Huom! Maaseutukohteista Kurkimäen talojen avaimet hoituvat lukkoliikkeen kautta!

Kuopion Lukkoteam kartalla:

Mikä on sisäänmuuttotarkastus ja muuttajan tarkastuslomake?

Asuntojen kunto tarkistetaan Niiralan Kulman toimesta aina muuttojen yhteydessä. Kaikkien Niiralan Kulman uusien asukkaiden tulee täyttää asukassivuilla ePalveluissa Sisäänmuuttotarkastuksen lomake, josta saa mukavasti ensikosketuksen asukassivuihin. Sisäänmuuttotarkastuksen lomake on mahdollista täyttää 2 viikkoa asuntoon muuttamisen jälkeen, jonka jälkeen lomake sulkeutuu.

Sisäänmuuttotarkastuksessa uusi asukas käy asunnon läpi, täyttää lomakkeen ja näin ilmoittaa Niiralan Kulman huoneistotarkastukseen asunnon mahdollisista ilmenneistä puutteista. Ilman lomakkeen täyttämistä madolliset viat ja puutteet eivät tule yhtiön tietoon. 

Tarkastuslomakkeen voi täyttää myös paperisena: muuttajan tarkastuslomake .Täytetyn paperisen muuttajan tarkastuslomakkeen voit toimittaa kiinteistönhoitajan postilaatikkoon, joka sijaitsee omalla kiinteistölläsi. Postilaatikon tarkemman sijainnin voit selvittää omalta kiinteistönhoitajaltasi >>

Muihin asumiseen liittyviin ohjeisiin ja lomakkeisiin voit tutustua täällä >>

Muuttosiivousohje

Poismuuttava asukas on vastuussa asunnon siisteydestä ja kunnosta. Poismuuttavan asukkaan muuttosiivousohjeen löydät täältä >> 

Täytetyn muuttosiivousohjeen voit toimittaa kiinteistönhoitajan postilaatikkoon, joka sijaitsee omalla kiinteistölläsi. Postilaatikon tarkemman sijainnin voit selvittää omalta kiinteistönhoitajaltasi >>

Muihin asumiseen liittyviin ohjeisiin ja lomakkeisiin voit tutustua täällä >>

Miten teen muuttoilmoituksen? Ja kenelle?

Tee muuttoilmoitus maistraattiin puhelimitse, internetissä tai kirjallisella lomakkeella 7 vrk ennen tai jälkeen muuttopäivän. Lomakkeita saa esim. postista ja Kelan toimipisteistä. Muuttoilmoituksella myös postiosoitteesi muuttuu, joten erillistä ilmoitusta ei tarvita. Vanhaan osoitteeseen tuleva posti kääntyy veloituksetta uuteen osoitteeseen kuukauden ajan.

Otanko kotivakuutuksen?

Kotivakuutus kannattaa ottaa heti, kun vuokrasopimus on allekirjoitettu. Kun vakuutus on voimassa jo muuttopäivänä, vakuutus korvaa myös muuton aikana mahdollisesti sattuvat vahingot.  Kotivakuutukseen voi kuulua normaalin irtaimistovakuutuksen lisäksi keskeytysvakuutus, joka korvaa sijaisasunnon kustannukset, jos asukas joutuu pois asunnostaan vakuutuksen korvauspiiriin kuuluvan vahingon korjaustöiden ajaksi.

Kotivakuutukseen voi kuulua myös vastuuvakuutus, joka vakuuttaa kaikki vakuutuksenottajan kanssa samassa osoitteessa asuvat henkilöt. Vastuuvakuutuksesta saa korvausapua, kun vakuutettu aiheuttaa omalla toiminnallaan vahinkoa toisen omaisuudelle. Vastuuvakuutus kattaa ulkopuoliselle aiheutuneita esine- ja henkilövahinkoja, sattuivat ne missä tahansa.

Vaikka kuuluisit niihin, joille ei koskaan satu mitään ikävää, saattaa naapurin vahinko tulla sinunkin kotiisi.

Kiinteistön vakuutus

Yhtiö on ottanut kaikille kiinteistöille täysarvovakuutuksen, joka korvaa kiinteistölle aiheutuvat vahingot. Kiinteistövakuutus ei korvaa kotien irtaimistoa. Suosittelemmekin asukkaita ottamaan itselleen mahdollisimman kattavan kotivakuutuksen, joka korvaa esimerkiksi tulipalon tai vesivahingon aiheuttamat irtaimistovahingot. Vahinko voi sattua myös naapurissa, jolloin esim. tulipalon sammutuksen aiheuttamat irtaimiston vesivahingot korvaa vain oma vakuutus.

Miten sähköt uuteen kotiin?

Sähkönmyyntisopimuksen voit tehdä haluamasi sähköntoimittajan kanssa. Säh­kön va­paan osuu­den voit kil­pai­lut­taa ja teh­dä so­pi­muk­sen min­kä tahansa yh­tiön kans­sa. Huomioithan, että saat erilliset laskut sähköenergiasta ja sähkönsiirrosta. Sopimus kannattaa tehdä ajoissa, jotta muuton aikana asunnossa on varmasti sähköt.

 

Asumistuki

Kysy asumistuen saantimahdollisuutta Kelalta.

Astianpesukoneen asentaminen

Niiralan Kulma Oy:n kiinteistöissä astianpesukoneen asennukseen suositellaan vastuuvakuutettua kodinkone- tai lvi-yritystä. Asennuksen voi toki tehdä asukas myös itse.

Asukkaan on kuitattava astianpesukoneen asennusilmoitus ja ennen astianpesukoneen käyttöönottoa asukkaan tulee sopia asennuksen tarkastus oman alueen kiinteistönhoitajan kanssa.

Kiinteistönhoitajien yhteystiedot löydät asuinkiinteistösi ilmoitustaululta tai nettisivuiltamme.

Muihin asumiseen liittyviin ohjeisiin ja lomakkeisiin voit tutustua täällä >>

Asukkaille maksuton laajakaista

Niiralan Kulmalla on laajakaistasopimus DNA:n kanssa. Maksuton perusnopeus on asukkaille 25 megaa. Lisää tietoa laajakaistasta löydät täältä >>

ASUNTOA HAKEVILLE

ASUKKAILLE

NIIRALAN KULMA

SÄHKÖINEN ASIOINTI