Muuttajan muistilista

Mistä saan asunnon avaimet?

Avainten luovutus Kuopion kaupunkikohteisiin

Kuopion Lukkoteam Oy (Tasavallankatu 22, Kuopio) hoitaa asuntojen avainten luovutuksen ja vastaanoton. Liike on avoinna ma–to klo 8–16 ja pe klo 8–15.30.

Uuden asuntosi avaimen saat hakea lukkoliikkeestä vuokrasopimuksen ensimmäisenä voimassaolopäivänä. Hakiessasi avaimia tarvitset mukaasi henkilötodistuksen. Vaihtoehtoisesti voit myös antaa valtakirjan henkilölle, joka pääsee puolestasi noutamaan avaimen.

Avainten luovutus Kuopion maaseutukohteisiin

Maaseutukohteissa (Vehmersalmi, Riistavesi, Hirvilahti, Karttula, Nilsiä, Maaninka ja Juankoski) avainten haku ja palautus hoidetaan talon oman kiinteistönhoitajan kanssa. Lisätilattavat avaimet myös maaseudun asuntoihin tilaa asukas itse lukkoliikkeestä. Maaseutukohteista Kurkimäen talojen avaimet hoituvat yllä mainitun lukkoliikkeen kautta!

Lisäavaimet

Jos tarvitset asuntoosi lisää Abloy Sento, Excec- tai ILOQ-avaimia, tee niistä lisätilaus ottamalla yhteyttä palveluneuvontaamme: puh. 017 2655 301 (ma–ti ja to–pe klo 9–12) tai sähköpostitse palveluneuvonta@niiralankulma.fi. Asukas maksaa tilaamansa uuden avaimen suoraan lukkoliikkeelle. Ylimääräinen, teetätetty avain jää asuntoon vuokrasuhteen päättyessä.

Kuopion Lukkoteam kartalla:

Muuttoilmoituksen tekeminen

Tee muuttoilmoitus Digi- ja väestötietovirastoon sekä Postille DVV:n ja Postin yhteisellä lomakkeella internetissä aikaisintaan kuukautta ennen muuttopäivää tai viimeistään viikon kuluttua muutosta. Vaihtoehtoisesti voit tehdä muuttoilmoituksen myös paperisella lomakkeella, joita saa DVV:n palvelupisteistä tai Postin toimipaikoista. Muuttoilmoitusta ei voi tehdä puhelimitse.

Muuttoilmoituksella myös postiosoitteesi muuttuu, joten erillistä ilmoitusta Postille ei tarvita. Vanhaan osoitteeseen tuleva posti kääntyy veloituksetta uuteen osoitteeseen kuukauden ajan, mikäli muuttoilmoitus on tehty netissä.

Lue lisää: Muuttoilmoitus (Digi- ja väestötietovirasto)

Mikä on sisäänmuuttotarkastus ja muuttajan tarkastuslomake?

Tarkastamme asuntojen kunnon aina muuttojen yhteydessä. Lisäksi kaikkien uusien asukkaiden tulee täyttää asukassivuilla ePalveluissa Sisäänmuuttotarkastuksen lomake. Sisäänmuuttotarkastuksen lomake on mahdollista täyttää 2 viikkoa asuntoon muuttamisen jälkeen, jonka jälkeen lomake sulkeutuu.

Lomakkeeseen merkitään asunnon kuntoon liittyviä asioita. Niiralan Kulman huoneistotarkastajat saavat lomakkeen kautta tiedon asunnon mahdollisista puutteista. Ilman lomakkeen täyttämistä mahdolliset viat ja puutteet eivät tule yhtiön tietoon. 

Voit täyttää tarkastuslomakkeen myös paperisena. Lomakkeen voit hakea toimistoltamme tai tulostaa itse: muuttajan tarkastuslomake. Paperisen muuttajan tarkastuslomakkeen voit toimittaa Niiralan Kulman toimistoon, joka sijaitsee osoitteessa Hatsalankatu 37.

Lue lisää: muita muuttamiseen liittyviä ohjeita ja lomakkeita

Otanko kotivakuutuksen?

Kotivakuutus kannattaa ottaa heti, kun vuokrasopimus on allekirjoitettu. Kun vakuutus on voimassa jo muuttopäivänä, vakuutus korvaa myös muuton aikana mahdollisesti sattuvat vahingot. Kotivakuutukseen voi kuulua normaalin irtaimistovakuutuksen lisäksi keskeytysvakuutus, joka korvaa sijaisasunnon kustannukset, jos asukas joutuu pois asunnostaan vakuutuksen korvauspiiriin kuuluvan vahingon korjaustöiden ajaksi.

Kotivakuutukseen voi kuulua myös vastuuvakuutus, joka vakuuttaa kaikki vakuutuksenottajan kanssa samassa osoitteessa asuvat henkilöt. Vastuuvakuutuksesta saa korvausapua, kun vakuutettu aiheuttaa omalla toiminnallaan vahinkoa toisen omaisuudelle. Vastuuvakuutus kattaa ulkopuoliselle aiheutuneita esine- ja henkilövahinkoja, sattuivat ne missä tahansa.

Vaikka kuuluisit heihin, joille ei koskaan satu mitään ikävää, voi naapurin vahinko – esimerkiksi vesivahinko – ulottua sinunkin kotiisi. Tässäkin tapauksessa kotivakuutuksestasi on hyötyä!

Kiinteistön vakuutus

Niiralan Kulma on ottanut kaikille kiinteistöille täysarvovakuutuksen, joka korvaa kiinteistölle aiheutuvat vahingot. Kiinteistövakuutus ei kuitenkaan korvaa asuntojen irtaimistoa.

Suosittelemmekin asukkaita ottamaan itselleen mahdollisimman kattavan kotivakuutuksen, joka korvaa esimerkiksi tulipalon tai vesivahingon aiheuttamat irtaimistovahingot. Vahinko voi sattua myös naapurissa, jolloin esimerkiksi  tulipalon sammutuksen aiheuttamat irtaimiston vesivahingot korvaa vain oma vakuutus.

Astianpesukoneen asentaminen

Niiralan Kulman kiinteistöissä astianpesukoneen asennukseen suositellaan vastuuvakuutettua kodinkone- tai lvi-yritystä.

Asukkaan on kuitattava astianpesukoneen asennusilmoitus ja ennen astianpesukoneen käyttöönottoa asukkaan tulee sopia asennuksen tarkastus oman alueen kiinteistönhoitajan kanssa. Kiinteistönhoitajien yhteystiedot löydät asuinkiinteistösi ilmoitustaululta tai nettisivuiltamme.

Lue lisää: muita muuttamiseen liittyviä ohjeita ja lomakkeita

Muuttosiivousohje

Asukas on vastuussa asunnon siisteydestä ja kunnosta. Tämä pätee myös poismuuttaessa. Siivoa asuntosi muuttosiivousohjeen mukaisesti. Jos muuttosiivousta ei ole tehty poismuutettaessa asianmukaisesti, voimme veloittaa siivouksesta poismuuttavaa asukasta myös jälkikäteen.

Miten saan sähköt uuteen kotiin?

Sähkönmyyntisopimuksen voit tehdä haluamasi sähköntoimittajan kanssa. Säh­kön va­paan osuu­den voit kil­pai­lut­taa ja teh­dä so­pi­muk­sen min­kä tahansa sähköyh­tiön kans­sa. Huomioithan, että saat erilliset laskut sähköenergiasta ja sähkönsiirrosta. Sopimus kannattaa tehdä ajoissa, jotta muuton aikana asunnossa on varmasti sähköt.

 

Asumistuki

Asumistuen mahdollisuutta voit tiedustella Kelalta. 

Maksuton laajakaista

Niiralan Kulmalla on laajakaistasopimus DNA:n kanssa. Maksuton perusnopeus on 25 megaa. 

Lue lisää: Usein kysyttyä – Laajakaista

ASUNTOA HAKEVILLE

ASUKKAILLE

NIIRALAN KULMA

SÄHKÖINEN ASIOINTI