Asuminen

Asunnon omatoimiremontointi

Oman näköinen koti omatoimiremontilla

Kaipaatko pientä piristystä kotiisi? Sinulla on mahdollisuus tehdä itse tai teetättää huoneistossasi pientä pintaremonttia, esimerkiksi seinien maalaus tai tapetointi.

Tee näin:

  • Ota yhteys talosi kiinteistönhoitajaan, joka tarkastaa asunnon ja antaa luvan remontille.
  • Rautakaupassa voit yhdessä myyjän kanssa valita Niiralan Kulman sopimusmallistosta mieleisesi tapetit, maalit ja työvälineet. Myyjä opastaa tilauksessa tarkemmin.
  • Hae materiaalit ja tee/teetätä työ 1 kk sisällä luvan saamisesta.
  • Ilmoita kiinteistönhoitajallesi remontin valmistumisesta ja sovi työn tarkastusajankohta.

 

Omatoimiremontin materiaalit ja työvälineet saat maksutta. Työn voi tehdä itse tai teetättää ammattilaisella – muista kotitalousvähennys! Maalit tai tapetit voit valita Kuopion K-Raudasta Niiralan Kulman sopimusvalikoimasta, mutta esim. maalin sävytyksen itse kustantamalla saat personoitua kotisi juuri halutunlaiseksi. Nikun sopimusvalikoimaan kuuluu vaaleita, neutraaleja sävyjä. Jos haluat räväkämpää väriä seiniin, voi sinulle tulla velvoite palauttaa pinnat neutraaliin sävyyn, jos muutat asunnosta myöhemmin pois.

Kosteiden tilojen remontit ja mattotyöt tekee aina yhtiön remonttiosasto. Kaikista asunnossa tehtä­vistä muutostöistä (lautasan­tennin asentamisesta, parke­tin tai kiinteiden kalusteiden muutoksista jne) on aina sovittava erikseen ja tehtävä kirjal­linen sopimus.


Voit valita K-Raudan sopimusvalikoimasta erilaisia maali- ja tapettimalleja.

 

Ota remonttiasioissa yhteys alueesi kiinteistönhoitajaan >>

Niiralan Kulma pitää rakennukset peruskunnossa ja asunnot asuinkelpoisessa kunnossa, mutta asukas on vastuussa asunnostaan. Niiralan Kulmalla on oikeus asunnon kunnon tarkistamiseen myös asumisaikana. Vastuunjakotaulukosta selvität helposti kuuluko jokin asia Niiralan Kulman korjattaviin töihin, vai onko asukas vastuussa.

 

ASUNTOA HAKEVILLE

ASUKKAILLE

NIIRALAN KULMA

SÄHKÖINEN ASIOINTI