Usein kysyttyä

Laajakaista

Onko laajakaista todella maksuton?

DNA-taloyhtiölaajakaistan 10 megan perusnopeus on asukkaille maksuton. 

Lisänopeuksien hinnat 1.4.2018 alkaen ovat:

  • 50 Mbit/s   4,9 €/kk/asunto
  • 100 Mbit/s   9,9 €/kk/asunto

 

Maksuton 10 megan laajakaista on Kuopion kaupunkialueen lisäksi maaseutukohteissa (Maaninka, Nilsiä, Karttula jne) sekä suurimmassa osassa Juankosken kiinteistöjä.

Niiralan Kulman talojen sisäinen tekniikka on erilainen eri aikaan rakennetuissa ja peruskorjatuissa taloissa. Vuoden 2008 jälkeen rakennettuihin tai peruskorjattuihin taloihin on rakennettu uudempi Ethernet-tekniikka, jonka käyttö ei vaadi huoneistokohtaista päätelaitetta. Päätelaitteen tyyppi voi olla esimerkiksi DG200AC-modeemi. Hinta DNA:lta ostettuna on 82€.

Talokohtaiset laajakaistatiedot löytyvät taloesittelyistä Kotihausta. Tutustu Kotihakuun!

Minne otan yhteyttä, jos laajakaistassani on ongelmia käyttöönoton jälkeen?

Maksuton palvelunumero: 0800 55 00 44 (ma–pe klo 9–20, la 10–16, maksuton kaikista matka- ja lankapuhelinliittymistä kotimaassa)

  • Kun haluat tilata laajakaistaan huoneistokohtaisen lisänopeuden tai DNA Nettiturvan
  • Kun haluat tilata DNA TV -palvelun ja kanavapaketteja
  • Jos tarvitset muuten apua tuotteen valinnassa tai tilauksessa

DNA:n asiakaspalvelu: 044 144 044 (avoinna ma–pe klo 8–18, la 9–16.30)

  • Kun haluat tehdä muutoksia tilaamiisi palveluihin
  • Jos sinulla on muita kysymyksiä DNA Taloyhtiölaajakaistaan tai TV-palveluihin liittyen

Vikailmoitukset: 0800 300 500 (24h/vrk, maksuton kaikista matka- ja lankapuhelinliittymistä kotimaassa)

  • Jos yhteys pätkii tai ei toimi ollenkaan

Tekninen tuki DNA:n asiakkaille (HS Works): 0600 305 060 (2,33 €/min + mpm/pvm)

  • Esim. käytön opastus, asennustuki, ohjelmistoasennukset, saastuneen koneen puhdistus

Netissä:

 

Vastauksia mahdollisiin kysymyksiisi löydät myös DNA:n Usein kysytyistä kysymyksistä.

Minkä yhtiön laajakaista on Nikulla?

Niiralan Kulmalla on laajakaistasopimus DNA:n kanssa. Uuden 1.4.2018 voimaan astuneen sopimuksen myötä maksuton perusnopeus asukkaille kasvoi kahdesta megatavusta kymmeneen.

Mitä minun pitää tehdä, saadakseni maksuttoman laajakaistan perusnopeuden käyttööni?

Soita DNA:n asiakaspalveluun puh. 044 144 044 ja kerro olevasi Niiralan Kulman asiakas, jolloin DNA:n asiakaspalvelu osaa kohdistaa kiinteistösi tiedot oikein. Voit myös aktivoida netin DNA:n kotisivujen kautta.

Miten kauan aikaisemmin käytössä ollut liittymä toimii?

Aikaisemmat liittymät toimivat pääosin entisellä tavalla, jos asukas ei rekisteröidy DNA:n Taloyhtiölaajakaistan käyttäjäksi.

Mikäli sinulla on jo ennestään DNA:n liittymä, voit siirtää sen joustavasti Welho Taloyhtiölaajakaistaan olemalla yhteydessä DNA:n asiakaspalveluun.

Voinko irtisanoa määräaikaisen sopimukseni toisen operaattorin kanssa heti, kun haluan DNA Welho Taloyhtiölaajakaistan käyttööni?

Useimmiten et voi. Määräaikaiset sopimukset ovat yleensä aina voimassa määräajan loppuun. Määräaikaisen sopimuksen voi irtisanoa vain sopimusehdoissa ilmoitetulla tavalla. 

Onko laajakaistaliittymä pakko ottaa DNA:lta?

Ei ole. Liittymän voi kilpailuttaa ja ostaa miltä hyvänsä operaattorilta. Koska Niiralan Kulman neuvottelema sopimus DNA:n kanssa mahdollistaa käyttäjälle 10 Mb maksuttoman perusnopeuden, ja on lisänopeuksillakin erittäin edullinen ja kilpailukykyinen, sopimuksen hyödyt kannattaa käyttää täysimääräisesti.

Voinko jatkaa toisen operaattorin maksullisen liittymän käyttäjänä, vaikka DNA:n perusliittymä on maksuton?

Kyllä voit. Sinun ei ole pakko rekisteröityä DNA Welho Taloyhtiölaajakaistan asiakkaaksi, vaan voit itse valita käyttämäsi laajakaistaoperaattorin.  Varmista muuton yhteydessä kuitenkin omalta operaattoriltasi palvelun saatavuus myös uudessa asumassasi kiinteistössä.

Miksi toiset Niiralan Kulman asukkaat eivät tarvitse modeemia tai päätelaitetta?

Koska Niiralan Kulman talojen sisäinen tekniikka on erilainen eri aikaan rakennetuissa ja peruskorjatuissa taloissa. Vuoden 2008 jälkeen rakennettuihin tai peruskorjattuihin taloihin on rakennettu uudempi Ethernet-tekniikka, jonka käyttö ei vaadi huoneistokohtaista päätelaitetta.

Talokohtaiset laajakaistatiedot löytyvät taloesittelyistä Kotihausta >>

Lue lisää DNA:n päätelaite-tiedotteesta >>

Lue lisää DNA:n Ethernet-tiedotteesta >>

Tuleeko lähivuosina peruskorjattavien talojen asukkaille enemmän kustannuksia laajakaistasta kuin muissa taloissa asuville?

Ei tule. Welho Taloyhtiölaajakaista tulee kaikille Niiralan Kulman asukkaille maksuttomana ja kaikki lisäpalvelut, esim. lisänopeudet, tulevat samoilla hinnoilla kaikille. 

Millaisen päätelaitteen tarvitsen ja paljonko se maksaa?

Päätelaitteen tyyppi voi olla esimerkiksi DG200AC-modeemi. Hinta DNA:lta ostettuna on 82€.

Lue lisää DNA:n tiedotteesta >>

Miten peruskorjauslistalla olevien talojen asukkaiden tulee toimia saadakseen laajakaistan käyttöönsä?

Vuosina 2013–2021 peruskorjattavien talojen asukkaiden yhteydet tuotetaan väliaikaisesti kaapelimodeemin avulla. Niiralan Kulma toimittaa asukkaille maksuttoman päätelaitteen, joka on yhtiön omaisuutta ja jää asuntoon mahdollisen muuton yhteydessä. Puhelinverkkokohteissahan asukas ostaa päätelaitteen omakseen.

Peruskorjauksen jälkeen taloissa on käytössään uusin tekniikka, jolloin päätelaitteita ei tarvita lainkaan.

Onko laajakaistayhteys jaettu huoneistojen kesken vai tuleeko se jokaiseen huoneistoon erillisenä?

Yhteys ei ole jaettu, vaan huoneistokohtainen. Taloyhtiölaajakaista on taloyhtiöille suunniteltu ratkaisu, jolla laajakaistayhteys tuodaan kerralla kaikkiin huoneistoihin sovitulla nopeusluokalla. Kyseessä ei ole asukkaiden kesken jaettu kapasiteetti, vaan huoneistokohtainen nopeus, jota jokainen asukas voi myös nostaa edullisesti. Asukas saa myös Nopeuslupauksen, joka tarkoittaa sitä, että asukas saa aina juuri sen nopeuden, josta maksaa. Nopeuslupaus on toki voimassa myös maksuttomassa 10/10 Mbit-nopeudessa!

Voinko rekisteröidä Taloyhtiölaajakaistan käyttööni, jos minulla on vain kannettava tietokone ja käytän tällä hetkellä liikkuvaa laajakaistaa (nettitikku / mokkula)?

Kyllä voit. Taloyhtiölaajakaista on kiinteä yhteys asunnossasi. Voit  käyttää sitä kaikenlaisissa tietokoneissa (kannettava tai kiinteästi asennettu tietokone). Liikkuvaa laajakaistaa (nettitikkua / mokkulaa) voit halutessasi pitää Taloyhtiölaajakaistan lisänä, jos tarvitset yhteyksiä matkoilla tai muussa sellaisessa paikassa, jossa ei ole kiinteää yhteyttä. Liikkuvan laajakaistan kustannukset eivät sisälly maksuttomaan Welho Taloyhtiölaajakaistaan.

ASUNTOA HAKEVILLE

ASUKKAILLE

NIIRALAN KULMA

SÄHKÖINEN ASIOINTI