Usein kysyttyä

Laajakaista

Onko laajakaista todella maksuton?

Welho Taloyhtiölaajakaista 2/2 M perusnopeudella on asukkaille täysin maksuton. Asiakkaille neuvotellut hinnat pysyvät siis ennallaan maaliskuun 2018 loppuun saakka. 1.4.2018 maksuttoman laajakaistan perusnopeus kasvaa kymmeneen megatavuun.

Lisänopeuksien hinnat 31.3.2018 saakka ovat:

  • 10/10 Mb 3,72 €/kk/asunto
  • 100/100 Mb 9,92 €/kk/asunto

Minne otan yhteyttä, jos laajakaistassani on ongelmia käyttöönoton jälkeen?

Jos yhteys pätkii tai ei toimi ollenkaan, ota yhteyttä DNA:n vikailmoituspalveluun:

Vikailmoitukset
Palveluajat: 24h/vrk
Puh. 0800 300 500 (maksuton kaikista liittymistä kotimaassa)
Sähköposti: dnawelho[at]dna.fi

Kaikissa Welho Taloyhtiölaajakaistaan liittyvissä ongelmissa, myös teknistä tukea tarvitessasi tai jos haluat esim. muutoksia palveluihin, ota yhteyttä DNA:n asiakaspalveluun:

DNA:n asiakaspalvelu
Avoinna ma–pe klo 8–18, la 9–16.30
Puh. 044 144 044 (maksuton DNA:n liittymistä)
Sähköposti: dnawelho@dna.fi

Kaikki DNA:n yhteystiedot löytyvät osoitteesta:
http://www2.dna.fi/fi/yksityisille/asiakaspalvelu-ja-tuotetuki/palaute-ja-yhteydenotto

Vastauksia mahdollisiin kysymyksiisi löydät myös DNA:n Usein kysytyistä kysymyksistä.

Kuinka kauan nykyinen laajakaistasopimus on voimassa?

Nykyinen Niiralan Kulman laajakaistasopimus DNA:n kanssa päättyy 31.3.2018. Uusi sopimus DNA:n kanssa alkaa 1.4.2018, jolloin maksuton perusnopeus asukkaille kasvaa kahdesta megatavusta kymmeneen.

Mitä minun pitää tehdä, saadakseni maksuttoman laajakaistan perusnopeuden käyttööni?

Soita DNA:n asiakaspalveluun puh. 044 144 044 ja kerro olevasi Niiralan Kulman asiakas, jolloin DNA:n asiakaspalvelu osaa kohdistaa kiinteistösi tiedot oikein. 

Miten kauan aikaisemmin käytössä ollut liittymä toimii?

Aikaisemmat liittymät toimivat pääosin entisellä tavalla, jos asukas ei rekisteröidy DNA:n Taloyhtiölaajakaistan käyttäjäksi.

Mikäli sinulla on jo ennestään DNA:n liittymä, voit siirtää sen joustavasti Welho Taloyhtiölaajakaistaan olemalla yhteydessä DNA:n asiakaspalveluun.

Voinko saada Welho Taloyhtiölaajakaistan käyttööni heti, kun se kytketään talooni, jos minulla on voimassaoleva määräaikainen DNA:n sopimus?

Ole yhteydessä DNA:n asiakaspalveluun. Myös määräaikaisen sopimuksen voi muuttaa joustavasti Welho Taloyhtiölaajakaistaan, mutta koska määräaikaisiin sopimuksiin liittyy aina tapauskohtaisia erityispiirteitä (esim. maksetaanko päätelaitetta kuukausittain vähittäismaksulla), emme voi antaa yksityiskohtaista vastausta tässä.

Voinko irtisanoa määräaikaisen sopimukseni toisen operaattorin kanssa heti, kun haluan DNA Welho Taloyhtiölaajakaistan käyttööni?

Useimmiten et voi. Määräaikaiset sopimukset ovat yleensä aina voimassa määräajan loppuun. Määräaikaisen sopimuksen voi irtisanoa vain sopimusehdoissa ilmoitetulla tavalla. 

Onko laajakaistaliittymä pakko ottaa DNA:lta?

Ei ole. Liittymän voi kilpailuttaa ja ostaa miltä hyvänsä operaattorilta. Koska Niiralan Kulman neuvottelema sopimus DNA:n kanssa mahdollistaa käyttäjälle maksuttoman perusnopeuden, ja on lisänopeuksillakin erittäin edullinen ja kilpailukykyinen, sopimuksen hyödyt kannattaa käyttää täysimääräisesti.

Voinko jatkaa toisen operaattorin maksullisen liittymän käyttäjänä, vaikka DNA:n perusliittymä on maksuton?

Kyllä voit. Sinun ei ole pakko rekisteröityä DNA Welho Taloyhtiölaajakaistan asiakkaaksi, vaan voit itse valita käyttämäsi laajakaistaoperaattorin.  Varmista muuton yhteydessä kuitenkin omalta operaattoriltasi palvelun saatavuus myös uudessa asumassasi kiinteistössä.

Miksi toiset Niiralan Kulman asukkaat eivät tarvitse modeemia tai päätelaitetta?

Koska Niiralan Kulman talojen sisäinen tekniikka on erilainen eri aikaan rakennetuissa ja peruskorjatuissa taloissa. Vuoden 2008 jälkeen rakennettuihin tai peruskorjattuihin taloihin on rakennettu uudempi Ethernet-tekniikka, jonka käyttö ei vaadi huoneistokohtaista päätelaitetta. Tästä listasta voit tarkistaa Nikun kiinteistöjen laajakaistatyypin kiinteistöittäin.

Tuleeko lähivuosina peruskorjattavien talojen asukkaille enemmän kustannuksia laajakaistasta kuin muissa taloissa asuville?

Ei tule. Welho Taloyhtiölaajakaista tulee kaikille Niiralan Kulman asukkaille maksuttomana ja kaikki lisäpalvelut, esim. lisänopeudet, tulevat samoilla hinnoilla kaikille. 

Millaisen päätelaitteen tarvitsen ja paljonko se maksaa?

Päätelaitteen tyyppi voi olla esimerkiksi Inteno DG200. Hinta DNA:lta ostettuna on 127 €.

Miten peruskorjauslistalla olevien talojen asukkaiden tulee toimia saadakseen laajakaistan käyttöönsä?

Vuosina 2013–2021 peruskorjattavien talojen asukkaiden yhteydet tuotetaan väliaikaisesti kaapelimodeemin avulla. Niiralan Kulma toimittaa asukkaille maksuttoman päätelaitteen, joka on yhtiön omaisuutta ja jää asuntoon mahdollisen muuton yhteydessä. (Puhelinverkkokohteissahan asukas ostaa päätelaitteen omakseen.)

Peruskorjauksen jälkeen taloissa on käytössään uusin tekniikka, jolloin päätelaitteita ei tarvita lainkaan. (Ks. edellä oleva lista laajakaistatyypeistä kiinteistöittäin.)

Onko laajakaistayhteys jaettu huoneistojen kesken vai tuleeko se jokaiseen huoneistoon erillisenä?

Yhteys ei ole jaettu, vaan huoneistokohtainen. Taloyhtiölaajakaista on taloyhtiöille suunniteltu ratkaisu, jolla laajakaistayhteys tuodaan kerralla kaikkiin huoneistoihin sovitulla nopeusluokalla. Kyseessä ei ole asukkaiden kesken jaettu kapasiteetti, vaan huoneistokohtainen nopeus, jota jokainen asukas voi myös nostaa edullisesti. Asukas saa myös Nopeuslupauksen, joka tarkoittaa sitä, että asukas saa aina juuri sen nopeuden, josta maksaa. Nopeuslupaus on toki voimassa myös maksuttomassa 2/2 Mbit-nopeudessa!

Voinko rekisteröidä Taloyhtiölaajakaistan käyttööni, jos minulla on vain kannettava tietokone ja käytän tällä hetkellä liikkuvaa laajakaistaa (nettitikku / mokkula)?

Kyllä voit. Taloyhtiölaajakaista on kiinteä yhteys asunnossasi. Voit  käyttää sitä kaikenlaisissa tietokoneissa (kannettava tai kiinteästi asennettu tietokone). Liikkuvaa laajakaistaa (nettitikkua / mokkulaa) voit halutessasi pitää Taloyhtiölaajakaistan lisänä, jos tarvitset yhteyksiä matkoilla tai muussa sellaisessa paikassa, jossa ei ole kiinteää yhteyttä. Liikkuvan laajakaistan kustannukset eivät sisälly maksuttomaan Welho Taloyhtiölaajakaistaan.

ASUNTOA HAKEVILLE

ASUKKAILLE

NIIRALAN KULMA

SÄHKÖINEN ASIOINTI