Usein kysyttyä

Laajakaista

Onko laajakaista todella maksuton?

DNA Netin perusnopeus 25 Mbit/s on asukkaille maksuton.

Halutessasi voit Nikun asukaana hankkia DNA:lta edullista lisänopeutta nettiisi. Tutustu eri lisänopeuden vaihtoehtoihin ja lue lisää DNA:n sivuilta.

Lisänopeustarjonta riippuu taloyhtiössä käytettävästä yhteystekniikasta.

Talokohtaiset laajakaistatiedot löytyvät taloesittelyistä Kotihausta. Tutustu Kotihakuun!

Minne otan yhteyttä, jos laajakaistassani on ongelmia käyttöönoton jälkeen?

DNA:n asiakaspalvelu: 044 144 044 (avoinna ma–pe klo 8–18)

  • Kun haluat rekisteröidä DNA Netin käyttöösi tai tehdä muutoksia tilaamiisi palveluihin
  • Jos sinulla on muita kysymyksiä DNA Nettiin tai TV-palveluihin liittyen

Myyntipalvelunumero: 0800 55 00 44 (ma–pe klo 9–20, la 10–16, maksuton kotimaassa)

  • Kun haluat tilata laajakaistaan huoneistokohtaisen lisänopeuden tai DNA Digiturvan

  • Kun haluat tilata DNA TV -palvelun, DNA viihdeboksin tai kanavapaketteja

  • Jos tarvitset apua tuotteen valinnassa tai tilauksessa

DNA:n vikailmoitukset 24h puh. 044 144 044 (puhelu on normaalihintainen).

Pulmia laitteen tai palvelun kanssa? DNA Apurin asennusapu auttaa

Jos kyseessä on esim. modeemi tai jokin muu DNA:lta ostamasi laite, olethan kyseisen laitteen äärellä soittaessa. Vika- ja häiriötilanteissa palvelemme 24/7.

Apunasi chatissa, puhelimessa, DNA Kaupassa tai kotikäynnillä. Lisätietoja DNA:n sivuilta


Jos yhteys pätkii tai ei toimi ollenkaan

Tekninen tuki DNA:n asiakkaille (HS Works): 0600 305 060 (2,33 €/min + mpm/pvm) ma–pe klo 8–18

Esim. käytön opastus, asennustuki, ohjelmistoasennukset, tietokoneen puhdistus

Suorat linkit netistä

Laajakaistan käyttöönotto/rekisteröinti ja lisänopeuden tilaus.

DNA Apuri auttaa

Kaikki DNA:n asiakaspalvelun yhteystiedot ja yhteydenottokanavat

Voit ottaa yhteyttä DNA:n asiakaspalveluun myös X:ssa ja Facebookissa

Vastauksia kysymyksiisi löydät myös DNA:n Tukisivustolta

Vastauksia mahdollisiin kysymyksiisi löydät myös DNA:n Usein kysytyistä kysymyksistä.

 

Minkä yhtiön laajakaista on Nikulla?

Niiralan Kulmalla on laajakaistasopimus DNA:n kanssa. DNA Netin perusnopeus 25 Mbit/s on asukkaille maksuton.

Mitä minun pitää tehdä, saadakseni maksuttoman laajakaistan perusnopeuden käyttööni?

Soita DNA:n asiakaspalveluun puh. 044 144 044 ja kerro olevasi Niiralan Kulman asiakas, jolloin DNA:n asiakaspalvelu osaa kohdistaa kiinteistösi tiedot oikein. Voit myös aktivoida netin DNA:n kotisivujen kautta.

Mistä tiedän, mikä tekniikka kotitalossani on, ja tarvitsenko modeemin?

Niiralan Kulman taloissa on käytössä kolme erilaista toteutustapaa nettiyhteydelle riippuen käytettävissä olevasta tekniikasta

Laajakaista on toteutettu vanhemmissa Niiralan Kulman kiinteistöissä joko puhelinverkon tai Ethernet-sisäverkon kautta. Poikkeuksen tähän kuitenkin muodostavat ne lähitulevaisuudessa peruskorjaukseen tulevat kiinteistöt, joissa peruskorjaukseen saakka palvelut tuotetaan nimenomaan kaapelimodeemin avulla. Kotihaku-palvelusta voit tarkistaa Nikun kiinteistöjen laajakaistan toteutustavan. Etsi haun avulla ensin kiinteistö, jonka internet-yhteyttä haluat tarkastella. Tietoa kohteesta -otsikon alta löytyy ko. kiinteistön internet-yhteystiedot.

Toteutustapa 1: ethernet-sisäverkko + ei päätelaitetta

Mikäli laajakaista toteutetaan asumassasi kiinteistössä Ethernet-sisäverkon kautta, et tarvitse erillistä päätelaitetta vaan yhteys kytketään RJ-45-verkkokaapelilla seinän DATA/ATK-pistorasiaan.

Jos haluat jakaa nettiyhteyden useammalle laitteelle, suosittelemme ethernet-talouksiin DNA Valokuitu Plus -reititintä. Lisätiedot ja hinnat dna.fi/modeemit

Käyttöönoton ohje ethernet-tekniikan taloissa.

Toteutustapa 2: antennisisäverkko + kaapelimodeemi

Netin käyttöön tarvitset kaapelimodeemin, joka kytketään kodin antennirasiaan. Suosittelemme DNA Valokuitu Plus -kaapelimodeemia. Jos haluat käyttää nykyistä modeemiasi tai hankit modeemin muualta, ilmoita DNA:lle modeemisi MAC-numero. Numero löytyy yleensä laitteessa olevasta tarrasta. Huomioi, että vanha modeemi ei ehkä tue suurimpia lisänopeuksia. Usein tämä vaihtoehto on vanhemmissa taloissa, joita ei ole vielä peruskorjattu.

Käyttöönoton ohje kaapeliverkon taloissa.

Miten kauan aikaisemmin käytössä ollut liittymä toimii?

Aikaisemmat liittymät toimivat pääosin entisellä tavalla, jos asukas ei rekisteröidy DNA:n Taloyhtiölaajakaistan käyttäjäksi.

Mikäli sinulla on jo ennestään DNA:n liittymä, voit siirtää sen joustavasti DNA Taloyhtiölaajakaistaan olemalla yhteydessä DNA:n asiakaspalveluun.

Voinko irtisanoa määräaikaisen sopimukseni toisen operaattorin kanssa heti, kun haluan ottaa käyttööni taloyhtiön DNA Netin?

Useimmiten et voi. Määräaikaiset sopimukset ovat yleensä aina voimassa määräajan loppuun. Määräaikaisen sopimuksen voi irtisanoa vain sopimusehdoissa ilmoitetulla tavalla.

Onko laajakaistaliittymä pakko ottaa DNA:lta?

Laajakaistaliittymää ei ole pakko ottaa DNA:lta. Liittymän voi kilpailuttaa ja ostaa miltä vain operaattorilta. Niiralan Kulman neuvottelema sopimus DNA:n kanssa mahdollistaa käyttäjälle kuitenkin 25 Mb:n maksuttoman perusnopeuden, ja on lisänopeuksillakin erittäin edullinen ja kilpailukykyinen, sopimuksen hyödyt kannattaa käyttää täysimääräisesti.

Millaisen päätelaitteen tarvitsen ja paljonko se maksaa?

Suosittelemme DNA-modeemia tai reititintä, jos haluat jakaa nettiyhteyden useammalle laitteelle. Lue lisää DNA:n nettisivulta.

Voinko jatkaa toisen operaattorin maksullisen liittymän käyttäjänä, vaikka DNA Netin perusnopeus on maksuton?

Kyllä voit. Sinun ei ole pakko rekisteröityä DNA:n taloyhtiönetin asiakkaaksi, vaan voit itse valita käyttämäsi laajakaistaoperaattorin. Varmista muuton yhteydessä kuitenkin omalta operaattoriltasi palvelun saatavuus myös uudessa kiinteistössä.

Miksi jotkut Niiralan Kulman asukkaat eivät tarvitse modeemia tai päätelaitetta?

Niiralan Kulman talojen sisäinen tekniikka on erilainen eri aikaan rakennetuissa ja peruskorjatuissa taloissa, joten netin toteutustapa voi vaihdella. Peruskorjauksen yhteydessä taloihin on rakennettu uudempi Ethernet-tekniikka, jonka käyttö ei vaadi huoneistokohtaista päätelaitetta.

Talokohtaiset laajakaistatiedot löytyvät taloesittelyista Kotihaku-palvelusta.

 

Onko laajakaistayhteys jaettu huoneistojen kesken vai tuleeko se jokaiseen huoneistoon erillisenä?

Yhteys on huoneistokohtainen. Taloyhtiölaajakaista on taloyhtiöille suunniteltu ratkaisu, jolla laajakaistayhteys tuodaan kerralla kaikkiin huoneistoihin sovitulla nopeudella. Kyseessä ei ole asukkaiden kesken jaettu kapasiteetti, vaan huoneistokohtainen nopeus, jota jokainen asukas voi myös nostaa edullisesti.

Voinko rekisteröidä taloyhtiölaajakaistan käyttööni, jos minulla on vain kannettava tietokone ja käytän tällä hetkellä liikkuvaa laajakaistaa (nettitikku / mokkula)?

Kyllä voit. Taloyhtiölaajakaista on kiinteä yhteys asunnossasi. Voit käyttää sitä kaikissa nettiyhteyttä käyttävillä kodin laitteissa.

Liikkuvaa laajakaistaa (nettitikkua / mokkulaa) voit halutessasi pitää taloyhtiölaajakaistan lisänä, jos tarvitset yhteyksiä matkoilla tai muussa sellaisessa paikassa, jossa ei ole kiinteää yhteyttä. Liikkuvan laajakaistan kustannukset eivät sisälly maksuttomaan DNA Nettiin taloyhtiösopimuksella.

Tutustu etuun: Netin lisänopeuden tilaajalle Matkanetti edulliseen taloyhtiöasiakkaan hintaan tablettiin tai matkamokkulaan. Matkanetti 4G 100M +10 €/kk/12kk, jonka jälkeen 15 €/kk. Liittymän avaus 4,90 €. Lisätietoja DNA:n nettisivuilta.

Tuleeko lähivuosina peruskorjattavien talojen asukkaille enemmän kustannuksia laajakaistasta kuin muissa taloissa asuville?

Ei tule. Welho Taloyhtiölaajakaista tulee kaikille Niiralan Kulman asukkaille maksuttomana ja kaikki lisäpalvelut, esim. lisänopeudet, tulevat samoilla hinnoilla kaikille. 

Miten peruskorjautuissa taloissa laajakaista toimii?

Peruskorjauksen jälkeen taloissa on käytössään uusin tekniikka, jolloin päätelaitteita ei tarvita lainkaan.

Miten paljon laajakaistan lisänopeudet maksavat?

Lisänopeuksien hinnat löydät täältä >>

DNA TV Hubin nimenmuutos

Maanantaista 6.11.2023 alkaen DNA Hubi -laitteen uusi nimi on DNA viihdeboksi. Samassa yhteydessä myös palvelun nimi lyhenee DNA TV-palveluksi (ent. DNA TV Hubi -palvelu). Tilausten sisällöt pysyvät ennallaan, vain nimet muuttuvat. Nettisivuillanne olevat Hubi-maininnat voi päivittää uusien nimien osalta tai sitten jättää koko laitteen mainitsematta eli ktv-ohjeet näin:

Ota kaapeli-tv helposti käyttöön:

  1. Tarvitset kaapelitalouteen sopivan Cable Ready HD- tai DVB-C -merkityn television tai digiboksin.
  2. Tee kanavahaku eli viritä televisio tai digiboksi. Ohjeet löytyvät laitteesi käyttöohjeesta.
     

Lisätietoa Hubin nimenmuutoksesta.

ASUNTOA HAKEVILLE

ASUKKAILLE

NIIRALAN KULMA

SÄHKÖINEN ASIOINTI