Usein kysyttyä

Asunnon irtisanominen

Muutan väliaikaisesti paikkakunnalta työn tai opiskelujen takia. Onko mahdollista palata samaan asuntoon?

On mahdollista :)

Voit välivuokrata asuntosi, jolloin pääset palaamaan samaan asuntoon takaisin tullessasi. Halutessasi säästyt tällöin myös suurimmalta muutolta, kun voit välivuokrata asuntosi kalustettuna. Lisätietoja asunnon välivuokrauksesta saat asiakaspalvelusta.

Asunnon vuokrasopimuksen irtisanominen

Jos muutat pois Niiralan Kulmalta, asunnon vuokrasopimus tulee irtisanoa. Sopimuksen voi irtisanoa sähköisen palvelun kautta (tarvitaan pankkitunnukset tunnistautumiseen), käymällä Niiralan Kulman toimistolla tai tulostettavalla irtisanomislomakkeella. Lomakkeen voit toimittaa meille tuomalla sen toimistolle, skannaamalla sähköpostiin palveluneuvonta(at)niiralankulma.fi tai postitse. Varmistathan, että postitse toimitettava irtisanominen tulee ajoissa perille.

Vuokralaisen puolelta sopimuksen irtisanomisaika on yksi täysi kalenterikuukausi, ja se lasketaan sen kuun viimeisestä päivästä, minkä aikana irtisanominen on tehty. Esimerkiksi, jos asunto irtisanotaan 16.11., päättyy sopimus 31.12.2016.

Asunnossa asuu usea henkilö

Mikäli vuokrasopimus on tehty useamman henkilön nimiin, tulee kaikkien sopimusosapuolten allekirjoittaa irtisanominen. Esimerkiksi avio- ja avoparien osalta on molempien allekirjoitettava irtisanominen. 

Mikäli vain toinen vuokrasopimuksen tehneistä on muuttamassa pois, tulee hänen tehdä omalta osaltaan vuokrasopimuksen irtisanominen, muuten hän on edelleen vastuussa vuokrista ja asunnon kunnosta. Myös tapauksissa, jossa vain toinen osapuoli irtisanoutuu, noudatamme kalenterikuukauden irtisanomisaikaa.

Kuolemantapauksessa

Vuokralaisen kuoltua on kuolinpesä vastuussa vuokraehtojen täyttämisestä. Vuokrasopimuksen irtisanomisessa noudatetaan normaalia irtisanomisaikaa. Pesänhoitajan tulee toimittaa kuolin- tai virkatodistus tai hautauslupa yhtiölle sekä irtisanoa kirjallisesti asunto. Vuokralaisen kuolintapauksissa ei sähköinen irtisanominen ole mahdollinen.

Huomaathan, että vuokranantajalla on oikeus näyttää asuntoa uudelleen vuokraamista varten.

Tutustu myös poismuuttajan ohjeisiin ja muuttosiivous-videoon!

Avainten luovutus irtisanomistilanteessa

Kun irtisanot asunnon, on yksi avain toimitettava viikkoa ennen vuokrasopimuksen päättymistä BLC Turvalle. Voit palauttaa avaimen BLC:n aukioloaikoina suoraan liikkeeseen tai jättää sen palautuskuoressa BLC:n postilaatikkoon. Avaimen palautuskuoren saat vuokrasopimuksen irtisanomisen yhteydessä Nikun toimistolta.

HUOM! Maaseutukohteissa (Vehmersalmi, Riistavesi, Hirvilahti, Karttula, Nilsiä ja Maaninka) avaimet jätetään asuntoon, ellei toisin sovita. Kurkimäen talojen asuntojen avaimet ja niiden palautus hoituvat BLC Turvan kautta!

ASUNTOA HAKEVILLE

ASUKKAILLE

NIIRALAN KULMA

SÄHKÖINEN ASIOINTI