Asunnon koneet ja laitteet

Asunnossasi on erilaisia koneita ja laitteita, joiden kuntoa on hyvä pitää silmällä. Ilmoita rikkinäisistä laitteista viipymättä kiinteistönhoidon palvelunumeroon.

Tv- ja nettiyhteys

Kaikki Nikun kiinteistöt on liitetty kaapeli-tv järjestelmään. Kaapeli-tv:n kautta on mahdollista hankkia myös nettiyhteys. Niiralan Kulman kaikkiin asuntoihin kuuluu yhtiön tarjoama laajakaista. Kaikkien lisäantennilaitteiden, kuten satelliitti- ja radioamatöörilaitteiden asentamiseen tarvitaan yhtiön lupa.

Lautasantennin asennusohje

Valaisimet

Valaisimien (myös loisteputkivalaisimien) palaneiden polttimoiden vaihto ja uuden polttimon hankinta kuuluu asukkaalle. Jos muutat pois, muista asentaa alkuperäiset kattorasiat takaisin paikoilleen valaisimien irrottamisen jälkeen.

Sähkölaitteet

Huoneistoissa on erilaisia sähkölaitteita, joiden huolto-, testaus- ja käyttöohjeita on tärkeää noudattaa. Sähkölaitteiden asennusta ja korjausta ei saa tehdä itse, vaan se on jätettävä valtuutettujen asentajien tehtäväksi. Jos laitteissa ilmenee vikoja, tee vikailmoitus. Lamppujen ja sulakkeiden vaihdon voit tehdä itse.

Useimmat keittiön ja kylpyhuoneen pistorasiat ovat suojamaadoitettuja. Näihin saa kytkeä vain maadoitetun tai suojaeristetyn laitteen.
Kosteissa tiloissa saa käyttää vain sinne tarkoitettuja laitteita.

Sähköjohdon vetäminen sisätiloista kosteisiin tiloihin tai ulos on kielletty. Esimerkiksi sisätiloihin tarkoitettuja sähkökynttilöitä ei saa viedä parvekkeille eikä huoneistosta tai parvekkeelta saa johtaa sähköä esimerkiksi auton lämmittämiseen. 

Liedet ja uunit

Liesi ja uuni on puhdistettava säännöllisesti. Lieden vaihdon tai peruskorjauksen yhteydessä asuntoihin on toimitettu ohjeita puhdistuksesta. Jos ohje on kadonnut, saat uuden toimistolta.

Jääkaapit

Suurin osa jääkapeista ja kaikki yhdistelmäkaapit ovat automaattisulatteisia. Pakastelokero sitä vastoin on hyvä sulattaa parin kolmen kuukauden välein. Painonappisulatteiset jääkaapit on suositeltavaa sulattaa kerran viikossa. Sulamista nopeuttaa esimerkiksi kaappiin nostetut kuumavesiastiat.

Jääkaapissa olevan sulatusveden poistoputkisto tukkeutuu helposti. Se kannattaa pitää jatkuvasti auki, jottei sulamisvesi valu lattialle. Voit pyytää kiinteistönhoitajalta jääkaapin alle sijoitettavan suoja-altaan, jotta mahdollinen valuma havaitaan ajoissa. Aika-ajoin on syytä puhdistaa jää- ja viileäkaapin takana oleva putkisto sekä lattialla seisovan kaapin alla oleva lattiatila, sillä niihin kertyvä lika ja pöly aiheuttaa palovaaran.

ASUNTOA HAKEVILLE

ASUKKAILLE

NIIRALAN KULMA

SÄHKÖINEN ASIOINTI