Asunnon vesikalusteet ja sauna

Vesikalusteiden kohdalla asukkaan tärkein tehtävä on ilmoittaa vesivuodoista. Pesukoneiden asennuksesta ja toiminnasta sekä lattiakaivojen, hajulukkojen sekä saunan puhdistuksesta vastaa asukas itse.

Mahdollisista kosteus- ja muista vaurioista on ilmoitettava välittömästi Niiralan Kulman kiinteistönhoidon palvelu- tai päivystysnumeroon.

Vesikalusteet

Niiralan Kulma ei asenna pesu- tai astianpesukoneita. Asukas vastaa pesukoneiden asennuksesta ja käyttöönottotarkastuksesta itse. Suosittelemme käyttämään asennuksessa ammattilaista, joka huolehtii, että asennus on tehty asianmukaisesti. Pesukoneen käyttöönottotarkastuksen tekee kiinteistönhoitaja. Astianpesukoneen alle laitettavan suojakaukalon hankkii asukas. Jos muutat pois, asenna purkamasi keittiökaapistot takaisin paikoilleen ja tulppaa keittiöhanan pesukoneliitäntä sekä viemäriliitäntä astainpesukoneen irrotuksen jälkeen.

Muista sulkea pesukoneen hana aina, kun pesukone ei ole käytössä. Jos hana on jatkuvasti auki, voi vedenpaine ajan myötä rikkoa vesiletkun ja aiheuttaa vesivahingon. Vesivahinkokorjauksen kustannuksista vastaa asukas.

Viemärit ja wc

Älä laita viemäriin tai vessan pönttöön sinne kuulumattomia esineitä, jotta viemäriin ei tule tukoksia.

Kylpyhuoneen lattiakaivo pitää puhdistaa aika ajoin hajuhaittojen välttämiseksi. Jos hajuhaitat jatkuvat puhdistuksesta huolimatta, ota yhteys kiinteistönhoitajaan. Puhdistusohjeet löytyvät sivun alaosan linkistä.

Asuntokohtaiset saunat

Huolehdi, että kiuas on päällä vähintään puoli tuntia viimeisen saunojan jälkeen, jotta sauna kuivaisi.

Saunomisen jälkeen on ilmastointia käytettävä vähintään puoli tuntia täydellä teholla. Ilmanvaihdon tuulettimen säätö tapahtuu liesikuvusta. Jos asunnossa ei ole koneellista ilmastointia, tee lyhyt tehokas ikkunatuuletus saunomisen jälkeen.

Lisätietoa kosteusongelmista          Astianpesukoneen asennusohje          Lattiakaivon puhdistusohje

ASUNTOA HAKEVILLE

ASUKKAILLE

NIIRALAN KULMA

SÄHKÖINEN ASIOINTI