Asuntokohtainen piha, parveke tai terassi ja luhtikäytävät

Joissakin kohteissamme asuntoon kuuluu piha, parveke tai terassi, joiden kunnosta asukas huolehtii. Talvella myös lumien poisto ja liukkauden esto on rivi- ja luhtitaloissa huoneistokohtaisesti asukkaan vastuulla.

Asuntokohtaisen piha-alueen kunnossapidon hoitaa asukas. Pelastusmääräykset edellyttävät, että poistumistiet pidetään vapaina kaikesta pelastustehtäviä estävästä tavarasta. Siksi poistumisteillä, kuten rappu- ja luhtikäytävillä, ei saa säilyttää tavaroita, koska hätätilanteessa poistumisturvallisuus ei saa vaarantua.

Asunnon parveke tulee pitää puhtaana. Märät matot hautovat maalin irti parvekkeen lattiasta. Tämän vuoksi ne on nostettava sateen jälkeen kuivumaan. Tomuttaminen parvekkeelta on kielletty. Ruuanvalmistus grillillä tai muulla kuumentavalla laitteella parvekkeella ja terassilla on kielletty.

Kerrostalojen luhtikäytävien viikkosiivouksen hoitaa yhtiö. Luhti- ja rivitalojen omat pihat ja portaat on pidettävä siisteinä. Talvella asukkaiden velvollisuus on pitää huoneistokohtaiset portaat ja tasanteet puhtaina lumesta ja jäästä sekä huolehtia liukkauden estosta. Kiinteistöltä löytyy tähän tarvittavat työvälineet, jotka on aina käytön jälkeen palautettava säilytyspaikkaansa.

ASUNTOA HAKEVILLE

ASUKKAILLE

NIIRALAN KULMA

SÄHKÖINEN ASIOINTI