Ei tikusta, vaan Nikusta asiaa!  Uutisia ja artikkeleita Niiralan Kulmasta, asukkaiden, henkilökunnan ja koko toiminnan näkökulmista. 

Nikulaisen matkassa: Korjaustyönjohtajan työpäivä

29.03.2022 - Kirjoittaja

 Nikulaisen matkassa on reilu vuosi sitten käynnistynyt juttusarjamme, jonka avulla esittelemme Niiralan Kulman työntekijöiden työtehtäviä – koko laajaa työtehtävien kirjoa toimiston tietokonehommista kiinteistöillä suoritettaviin fyysisiin työtehtäviin.

Juttusarjassa olemme päässeet tutustumaan jo moneen eri osastoomme - mm. huoneistotarkastus, kiinteistösiivous, kiinteistönhoito, henkilöstöhallinto, palveluneuvonta jne. Tällä kertaa pääsemme tutustumaan remonttiosastoomme ja tarkemmin korjaustyönjohtaja Mikkoon. Niiralan Kulmalla on remonttiosastolla vakituisia työntekijöitä yhteensä noin 50 henkilöä.

Huom: kaikki juttusarjan aiemmat kirjoitukset löytyvät täältä >>

Alla kuvassa Niiralan Kulman varaston sisäänkäynti:

On aurinkoinen maaliskuun päivä, joka on pian kääntymässä iltapäivän puolelle. Tapaan korjaustyönjohtaja Mikon Niiralan Kulman varastolla, joka sijaitsee Neulamäen alueella osoitteessa Pronssikuja 7 B, Kuopio. Kyseisellä varastolla on mm. korjaustyönjohtajien työpisteet sekä esimerkiksi LVI-, automaatio- ja sähköasentajien työpisteet, tarvikevarasto, maalaamo, puutyösali, pesuhalli, lajittelupisteet ym.

Jätteiden lajittelu ja kierrätys nähdään Nikulla tärkeänä juttuna!

Varastolla säilytetään mm. erilaisia kiinteistöillä tarvittavia tarvikkeita (esim. tapetit, maalit, lattiamatot, kuivauskaappien hyllyt, suihkupäät, mutterit, ruuvit jne.). Varaston suuressa puutyösalissa rakennellaan esim. saunojen lauteita ja maalaamossa käsitellään asuntojen listoja, saunojen lauteita ym. Pesuhallissa pestään työautot, mattoja, työvaatteita yms. Jätteiden lajittelu ja kierrätys nähdään Nikulla tärkeänä juttuna ja sen vuoksi varastolla on erittäin hyvät ja selkeät lajittelupisteet, joihin tuodaan mm. remonttikohteiden jätteet.

Alla kuvassa varaston puutyösali, jossa valmistuu jos jonkinmoista tavaraa:

Alla varaston maalaamo, joka sekin on kovassa käytössä:

Mikon työpiste sijaitsee varastorakennuksen 2.kerroksessa. Tuosta samasta kerroksesta löytyy myös mm. taukotila sekä kokoushuone.

Mikko kertoo hymyissä suin työhistoriastaan Niiralan Kulmalla: ”Olen ollut Nikulla töissä noin 20 vuotta vakituisena ja sitä ennen kesätöissä ruohonleikkaajana ja siivoojana sekä erinäisissä opintoihini liittyvissä työharjoitteluissa. Ensimmäinen kosketus Nikuun oli 80-luvun puolivälissä vanhempien mukana, sillä isä ja äiti olivat molemmat töissä Nikulla.”

Alla Mikko työpistellään:

Nikulla koulutetaan hyvin!

Mikko kertoo olevansa koulutukseltaan talonrakentaja. Hän on tämän lisäksi suorittanut talotekniikan, rakennusmaalarin sekä kiinteistötyönjohtajan tutkinnot. Kiinteistötyönjohtajan tutkinnon Mikko suoritti ollessaan töissä Niiralan Kulmalla. Kouluttautuminen työn ohella on Nikulla mahdollista ja siihen kannustetaan. Tämä on plussaa Nikulla työskentelyssä! Nikulla koulutetaan hyvin!

Mikko kertoo työtehtävistään: ”Työni on tiivistettynä remontointiporukan johtamista. Remppaporukkaan kuuluu maalareita, kirvesmiehiä, märkätila-asentajia ja purkajia. Vastaan remonttikohteiden etenemisestä ja valmistumisesta sekä näihin liittyvästä asiakaspalvelusta jossain määrin. Vastuualueeni sisältävät paljon monenlaisia asioita - kuten työturvallisuus, tehtävien jakaminen, tiedottaminen yms.”

”Parasta työssäni on erilaiset ihmiset (asukkaat ja työkaverit) sekä se, kun näkee kuinka hyvin työt etenee. Haastavinta on nykyisin vaativat asukkaat/asiakkaat. Normaalitasoinen koti ei enää kelpaa ja vaaditaan korkeatasoisempia asuntoja, mutta vuokra ei saisi nousta.” sanoo Mikko.

Koronan myötä etätyöt tulivat myös Mikolla kuvioihin. Nyt kun etätyösuositus on päättynyt, Mikon löytää omalta työpisteeltään varastolta tai Nikun kiinteistöiltä. ”Etätyöskentely ei ole oikein mun juttu. Tykkään olla paikan päällä ja työkavereiden parissa. On helpompi tehdä töitä ja mukavampaa, kun näkee ihmisiä.”

Alla kuvassa Mikko varastolla sijaitsevassa kokoushuoneessa:

Kuopio on kaunis kaupunki!

Mikko kertoo harrastavansa vapaa-ajalla numismatiikkaa, lenkkeilyä, luonnossa liikkumista, metsästystä sekä kalastusta. Luonto on lähellä Mikon sydäntä. ”Olen Kuopiosta kotoisin, mutta asun vielä tällä hetkellä Varpaisjärvellä. Muutan pian takaisin Kuopioon ja asunto löytyikin Niiralan Kulmalta! Kuopiossa on parasta Hanna Partasen lihapiirakat, munkkiporsaat ja kukot sekä savolaiset lupsakat ihmiset. Kuopio on kaunis kaupunki!”

Niiralan Kulma pitää huolen työntekijöistään!

”Ehdottomasti suosittelen Nikua työnantajana! Työilmapiiri on hyvä ja Niiralan Kulma pitää huolen työntekijöistään monenlaisilla etuuksilla sekä työterveyspalveluilla. Ja Niku on työnantajana joustava myös työntekijöitä kohtaan.” mainitsee Mikko.

Alla kuvia varastolta sekä varaston hyvät lajittelupisteet:

Varastolta löytyy vaikka minkälaisia tarvikkeita!

Myös lajitteluasiat on kunnossa!

Tarkempi tutustuminen Niiralan Kulman varastoon ja remonttiosaston työtehtäviin oli mukava ja silmiä avaava kokemus. Pääsin mm. tutustumaan varaston eri työpisteisiin ja siihen mitä kaikkea Nikun varastolta löytyykään.

Iso kiitos Mikolle tästä päivästä ja kiitos myös koko remonttipuolen osastolle! Teillä on tärkeä rooli Niiralan Kulman kiinteistöjen ylläpidossa! 

Näiden sanojen saattelemana haluan toivottaa kaikille oikein mukavaa keväistä päivänjatkoa! Ja pysykää toki kuulolla, sillä Nikulaisen matkassa -juttusarjan viimeinen osio julkaistaan nyt vielä keväällä!

Kevätaurinkoisin terveisin Niiralan Kulman markkinointiassistentti Jenna 

Meillä olet kotona 

Liittyvät uutiset

ASUNTOA HAKEVILLE

ASUKKAILLE

NIIRALAN KULMA

SÄHKÖINEN ASIOINTI