Ei tikusta, vaan Nikusta asiaa!  Uutisia ja artikkeleita Niiralan Kulmasta, asukkaiden, henkilökunnan ja koko toiminnan näkökulmista. 

Nikulaisen matkassa: Toimitusjohtajan työpäivä

02.05.2022 - Kirjoittaja

 Nikulaisen matkassa on helmikuussa 2021 käynnistynyt juttusarjamme, jonka tarkoituksena on esitellä Niiralan Kulman työntekijöiden (Nikulaisten) työtehtäviä.

Juttusarjan avulla olemme päässeet tutustumaan useaan eri osastoomme. Olemme olleet mm. kiinteistönhoitajan, kiinteistösiivoojan ja huoneistotarkastajan mukana Niiralan Kulman kiinteistöillä ja Niiralan Kulman toimistolla tarkastelemassa mm. palveluneuvojan ja laskutus- ja perintäasiantuntijan työtehtäviä.

Nikulaisen matkassa on valottanut hienosti Nikulla tehtäviä työtehtäviä - koko laajaa työtehtävien kirjoa toimiston tietokonehommista kiinteistöillä suoritettaviin fyysisiin työtehtäviin. Juttusarjan viimeisessä julkaisussa pääsemme tutustumaan toimitusjohtajamme Kari Keräsen työpäivään.

Huom: kaikki juttusarjan julkaisut löytyvät täältä >>

Yllä kuvassa Kari työhuoneensa ovella

Keväinen, joskin hieman pilvinen, päivä käynnistyy Kallaveden syleilemässä Kuopiossa. Pilvistä huolimatta suuntaan iloisin mielin Kuopion keskustaan Niiralan Kulman toimistolle, jossa tapaan toimitusjohtajamme Kari Keräsen hänen työhuoneessaan, joka sijaitsee toimistorakennuksen 3.kerroksessa.

Jutustelemme Karin kanssa niitä näitä kahvikupposen äärellä. On mukavaa vaihtaa kuulumisia näin kasvotusten pahimman korona-aallon jälkeen. Toimistollamme etätyösuositus on päättynyt ja tämä on hyvä juttu. On nimittäin kiva päästä näkemään työkavereita!

Kari kertoo urastaan Nikulla: ”Olin ensin töissä rakennuttajaosastolla ja vuoden 2007 huhtikuusta alkaen toimitusjohtajana. Työt aloitin vuonna 2001 elikkä Nikulla olen ollut nyt yli 21 vuotta.”

Koulutukseltaan Kari kertoo olevansa rakennusinsinööri. Kari on kotoisin Kainuusta. Hän muutti Kuopioon vuonna -81 rakennusinsinöörin ammattikorkeakouluopintoja varten ja tuosta lähtien hän on täällä Kuopiossa viihtynyt. Opinnot Kari sai päätökseen vuonna -85. Opiskelujen jälkeen Kari oli töissä arkkitehtitoimistossa rakennesuunnittelijana ja tämän jälkeen rakennusliikkeessä eri tehtävissä 15 vuotta.

Yllä kuvassa Kari työpöytänsä ääressä

Kari kertoo, että ensimmäinen työkalu, johon hän tarttuu työpäivän alkaessa, on tietokone ja tarkemmin sanottuna tietokoneen käynnistysnappi. Kone täytyy saada tulille heti aamusta. Työpäivä on tietokoneelle painottuvaa työskentelyä, mutta toki se sisältää myös tapaamisia, kokouksia, puheluita ym.

Työtä tehdään koko henkilökunnan voimin!

Työtehtävistään Kari mainitsee seuraavaa: ”Osakeyhtiölain mukaan toimitusjohtaja hoitaa yhtiön juoksevaa hallintoa. Käytännössä vastaan Niiralan Kulman operatiivisesta toiminnasta. Osallistun yhtiön käymiin sopimusneuvotteluihin ja huolehdin henkilöstöhallinnosta. Lyhyesti sanottuna huolehdin siitä, että yhtiön asiat tulee hoidettua. Yksin tätä kaikkea ei tietenkään tarvitse tehdä, vaan yhtiössä työskentelee 150 äärimmäisen sitoutunutta ja ammattitaitoista tekijää. Työtä tehdään koko henkilökunnan voimin.”

”Parasta työssäni koen olevan ammattitaitoiset, sitoutuneet ja mukavat työkaverit. Tykkään työstäni kovasti. On joka aamu mukava saapua toimistolle. Mukavan siitä tekevät mm. juuri nuo työtoverit sekä viihtyisät uudet toimistotilamme täällä Hatsalankadulla. Haastavinta työssäni on ajankäyttö ja ajan riittävyys. Olisi niin paljon mielenkiintoista tekemistä ja projekteja, mutta kaikkeen ei riitä aika, joten asioita ja tekemisiä on pakko priorisoida ja karsia.”

Vakiokysymyksenäni esitän Karille seuraavan kysymyksen: Suosittelisitko Niiralan Kulmaa työnantajana? Tähän kysymykseen on ollut jokaisen Nikulaisen matkassa -juttusarjaan osallistuneen helppo vastata – niin myös Karin. ”Ehdottomasti suosittelisin! Meillä Nikulla on mukavat, ammattitaitoiset ja sitoutuneet työkaverit. Meillä on myös kilpailukykyinen palkkaus, hyvät henkilöstöedut (mm. ePassi) sekä pitkät lomat.”

Kuopio on hyvä ja turvallinen paikka asua!

Kari kertoo asuvansa Kuopiossa Rytkyn kylässä, jossa asumisesta tulee pian 31 vuotta. Karin mielestä parasta Kuopiossa on Kallavesi ja Kuopion kaunis luonto. Kari pitää Kuopiota myös kauniina, turvallisena ja juuri sopivan kokoisena kaupunkina. Kuopio on hyvä ja turvallinen paikka asua!

Vapaa-ajallaan Kari tykkää touhuta ja harrastaa. Omakotitalon kunnossapito ja hoito vie oman aikansa. Talohommien lisäksi Kari tykkää mökkeillä, kalastaa sekä koronatilanteen salliessa matkustaa. Myös kunnosta pidetään huolta mm. käymällä ukkojumpassa, pelaamalla sählyä ja talvella hiihtämällä.

Meillä on tekemisen meininki!

Kysyn Karilta hänen näkemystään Kuopion vuokra-asumisen tulevaisuudesta ja myös Niiralan Kulman tulevaisuudesta. ”Kuopioon rakentuu paljon uusia kiinteistöjä ja uusia toimijoita on tullut paljon. Kilpailu vuokra-asuntomarkkinoilla on kiristynyt ja kiristyy edelleen. Kuopion suurimpana ja hyvin hoidettuna yhtiönä Niiralan Kulma pärjää myös näissä olosuhteissa. Yhtiössä on tehty sen historian alusta alkaen hyvää työtä, ja tehdään yhä, ja saavutettu se osaaminen ja tekeminen, jonka avulla yhtiö voi hyvin ja menestyy myös tulevaisuudessa. Meillä on hyvä tekemisen meininki ja tästä on hyvä jatkaa eteenpäin!”

Yllä kuvassa Kari työhuoneessaan

Tarkempi tutustuminen toimitusjohtajamme työtehtäviin oli kiva kokemus ja Karin kanssa jutustelu oli mukava ja päivää piristävä hetki.

Suuret kiitokset Karille osallistumisesta Nikulaisen matkassa -juttusarjaan! Karilla ja toki myös meillä kaikilla Nikulaisilla on tärkeä rooli Niiralan Kulman toiminnan pyörittämisessä! Kiitos siitä ihan jokaiselle!

Nikulaisen matkassa -juttusarja on tullut päätökseensä. Kiitos kaikille lukijoille ja jokaiseen kotiin oikein mukavaa kevättä ja pian alkavaa kesää! 

Iloisin terveisin Niiralan Kulman markkinointiassistentti Jenna

 

 Meillä olet kotona 

Liittyvät uutiset

ASUNTOA HAKEVILLE

ASUKKAILLE

NIIRALAN KULMA

SÄHKÖINEN ASIOINTI