Viksu Niku kertoo ympäristöfiksuista asioista, tekemisestä ja toimista, joiden avulla edistämme yhteistä tavoitetta: Hiilineutraali Kuopio 2030.

Lähde mukaan Energiaekspertiksi

04.11.2022 - Kirjoittaja

Lähde mukaan kotitalosi Energiaekspertiksi!

Lähde mukaan kotitalosi energiaekspertiksi!

Toivomme asukkaita mukaan toimimaan kotitalon energiaekspertteinä. Energiaekspertiksi pääsemiseksi asukkaan tulee suorittaa verkkokurssi ja läpäistä sen lopputentti. Verkkokurssi opit tuntemaan tärkeimmät tiedot kiinteistössäsi muodostuvista hoitokustannuksista ja kiinteistötekniikasta. Kurssilta opit perusasiat kotitalosi energiankulutuksesta, energiatehokkuudesta ja jätteenkierrätyksestä sekä opit ymmärtämään kuinka talotekniikka, kuten lämmitys ja ilmanvaihto toimivat. Kurssin suorittamiseen menee noin 15 tuntia ja voit tehdä sen omassa aikataulussasi. Kurssin lopussa on tentti, josta saatu todistus pitää toimittaa Niiralan Kulmalle.  

 

Energiaeksperttitoiminta on osa Niiralan Kulman Kannustavan vuokranmäärityksenmallia, jonka avulla asukkaat voivat vaikuttaa asukastoiminnalla ja energiaekspertin työllä koko oman kotitalon vuokraan. Energiaeksperttitoiminta on yksi kolmesta Kannustavan vuokranmääritykseen kuuluvista kriteereistä, jonka kolmen kriteerin täyttyminen voi tuoda jopa 0,20 euroa/m2/kk alennusta vuokraan. Energiaeksperttitoiminnan osuus yhtenä kriteerinä on 0,05 euroa/m2/kk. Kriteerin täyttyminen kokonaisuudessaan vaatii talossa nimettyä energiaeksperttiä, joka järjestää kotitalossa koulutustilaisuuden, jossa antaa asukkaille vinkkejä energiankulutuksen ja vedenkäytön kohtuullistamisessa ja opettaa kierrätyksestä.

Lisätietoja saa soittamalla Palvelupäällikkö Joni Mäenpäälle puh. 0447655380

Liittyvät uutiset

ASUNTOA HAKEVILLE

ASUKKAILLE

NIIRALAN KULMA

SÄHKÖINEN ASIOINTI