Viksu Niku kertoo ympäristöfiksuista asioista, tekemisestä ja toimista, joiden avulla edistämme yhteistä tavoitetta: Hiilineutraali Kuopio 2030.

Niiralan Kulman ympäristöohjelma 2021-2030 on valmistunut!

10.01.2022 - Kirjoittaja

Vilkaise miksi sinun asumisesi Niiralan Kulmalla on ympäristöteko!

Kohti hiilineutraalia Kuopiota 2030

Niiralan Kulma on määritellyt itselleen Ympäristöohjelman 2021-2030. Ohjelman tarkoituksena on kartoittaa Nikun tietä kohti hiilineutraaliutta. Kuopio kaupunkina tavoittelee hiilineutraaliutta vuoteen 2030 mennessä. Se on siis myös kaikkien konserniyhtiöiden kuten Niiralan Kulman tavoite.

Tie hiilineutraaliuteen ei ole missään nimessä itsestään selvyys, vaan vaatii osallisuutta ja panoksia jokaiselta Nikun yhteisöön kuuluvalta - niin asukkailta kuin henkilökunnaltakin.

Tekniikalla on oma roolinsa

Niku panostaa vahvasti tulevaisuuteen ja on aina ajan hermolla uusimman talotekniikan ja erilaisten energiaratkaisujen hyödyntämisessä. Välitämme ihmisistä, ympäristöstä ja tulevaisuudesta. Panostamme vastuullisuuteen yhä vahvemmin, kaikessa tekemisessämme. 

Määrätietoista matkaa kohti hiilineutraalia Nikua ohjaavat mm. Hiilineutraali Kuopio 2030 toimenpideohjelma, Resurssiviisasohjelmaa Kuopio 2017–2030 ja VAETS-energiatehokkuussopimus (vuokra-asuntoyhteisöjen toimenpideohjelma). Niku sai alkuvuodesta 2022 Ekokompassi-sertifikaatin, joka osoittaa, että meneillään on aidosti vaikuttavia ympäristötekoja, joilla on tavoitteet, aikataulu ja seuranta. Ekokompassi ympäristöjärjestelmän avulla olemme kartoittaneet yhtiön suurimmat päästönlähteet ja aloittaneet työn näiden päästölähteiden vaikutusten vähentämiseksi.

Ympäristöohjelmasta nousee niin pieniä ja suurempiakin tehtäviä. Ohjelmaa laatiessamme olemme oppineet, että usein ympäristökysymyksissä vähätellään pienten tekojen merkitystä, mutta oikeastaan ei ole olemassa niin pientä ympäristötekoa, että sitä ei kannattaisi tehdä.

Olemme erityisen ylpeitä siitä, että työmme luo kestävämpää tulevaisuutta seuraaville sukupolville, ja vaikutamme vahvasti siihen, miten ihmiset liikkuvat, elävät ja asuvat – nyt ja tulevaisuudessa.

Lue lisää täältä >>

Liittyvät uutiset

ASUNTOA HAKEVILLE

ASUKKAILLE

NIIRALAN KULMA

SÄHKÖINEN ASIOINTI