Viksu Niku kertoo ympäristöfiksuista asioista, tekemisestä ja toimista, joiden avulla edistämme yhteistä tavoitetta: Hiilineutraali Kuopio 2030.

Vuokra-asuntoyhteisöjen toimenpideohjelma VAETS

21.12.2021 - Kirjoittaja

Sopimuksen perusteella Niiralan Kulma on sitoutunut edistämään energian tehokasta ja resurssiviisasta käyttöä Kuopiossa. Sopimukselle on asetettu 7,5 prosentin energiansäästötavoite. Niiralan Kulman taloissa olisi pudotettava energiankulutusta erilaisilla toimenpiteillä 5 011 megawattitunnin verran. Tämä tarkoittaisi käytännössä kuusi kertaa Niiralankatu 8 kokoisen kiinteistön vuosittaisen kulutuksen määrää. Onpa siinä tavoitetta, mutta olemme ottaneet haasteen vastaan ja uskomme siihen pääsevämme! Vertailun aloitusvuonna 2015 kokonaiskulutuksemme lämpöenergian ja kiinteistösähkön osalta oli 66 818 MWh.

LED-ulkovalot

 

Hyvänä esimerkkinä Niiralan Kulman sitoutumisesta VAETSiin toimii koko kiinteistökantamme asteittainen siirtyminen LED-valaisimiin ulkovalaistuksessa. Pylväsvalaisimet tullaan uusimaan 4 vuoden aikana kaikissa Niiralan Kulman kantakaupungin kohteissa. LED-valoja asennetaan ensiksi niihin kohteisiin, jossa pylväsvalaisimien käyttöikä on jo päättymässä, joten uuteen järjestelmään siirtyminen on muutenkin luontaista. Osaan kohteissa olemme muuttaneet ulkovalaisimet LED-valoiksi jo aikaisemmin.

Uusien LED-valojen asentamista puoltaa se, että niiden kuluttama energiamäärä on vain neljänneksen vanhojen hehkulamppujen wattimääristä. Useat asennettavat järjestelmät toimivat myös liiketunnistimella, jolloin valot palavat vain säädetyn ajan, eivätkä voi unohtua palamaan. Merkittävä parannus on myös se, että LED-valojen käyttöikä on vähintään kymmenkertainen verrattuna hehkulamppuihin, joten myös huoltotyötä säästyy ja jätettä syntyy vähemmän. Uudet valot siis säästävät energiaa ja siten tietysti myös euroja.

Liittyvät uutiset

ASUNTOA HAKEVILLE

ASUKKAILLE

NIIRALAN KULMA

SÄHKÖINEN ASIOINTI