Nikublogi

Asukkaan tarina: Unohtumaton muuttopäivä

26.02.2020 | Meidän Elämää

Muuttaminen on kyllä kovaa hommaa. Viimeiset pari viikkoa ovat mennyt kuin siivillä, kun olen käynyt tavaroita läpi ja pakannut joka ikisen asian laatikkoon. Nyt on onneksi vihdoin ja viimein odotettu muuttopäivä!

Olemme Leenan kanssa superinnoissamme tästä ensimmäisestä yhteisestä kodista. Etsimme pitkään sopivaa vuokra-asuntoa ja sovitimme toiveitamme yhteen. Molemmat haluamme asua pyörämatkan päässä keskustasta, mutta kuitenkin rauhallisessa paikassa. Nyt saamme myös työhuoneen, jossa voi tehdä töitä etäpäivinä ja vaikka majoittaa vieraita. Tässä kolmiossa on hyvä tunnelma ja on huoletonta, kun netti ja pesutupa kuuluvat hintaan.

– Moi kulta, huikkaan Leenalle, joka kantaa laatikoita kohti kolmatta kerrosta. Hän näyttää kauniimmalta kuin koskaan.

Vihdoin jokainen laatikko ja pussukka on nostettu kynnyksen yli. Meitä naurattaa, kun tajuamme, että keittiössä on kaksi kahvinkeitintä ja siivouskaapissa tuplamäärä imureita. Astiastomme eivät välttämättä ole paras mätsäys keskenään, mutta eiköhän se riitä, että me olemme.

Uusi koti tuntuu laatikoiden keskelläkin kodikkaalta, tila ja valo ihastuttavat. Ikkunasta näkyy sisäpihalle ja pihatielle, jota pitkin naapurin lapset kulkevat kouluun. Katselen heidän menoaan ja ajatukset harhailevat jo tulevaisuuteen. Millaistahan se olisi joskus lähettää oma lapsi kouluun?

Illan tullen tärkeimmät tavarat on saatu paikoilleen.  Kaivan kitaran esiin ja istahdan sohvalle fiilistelemään tätä kaikkea. Yhteinen koti on iso unelma ja nyt se on vihdoin totta. Soittelen improvisoiden ja annan sormieni kulkea kitaran kielillä.Leena tulee vessasta sen näköisenä, että olisi juuri nähnyt aaveen. Hänen ilmeensä ei pysy kauaa peruslukemilla, kun hän näyttää mitä piilottelee selkänsä takana.

– Raskaustesti! Ja kaksi viivaa!

Nauru ja kyyneleet sekoittuvat, kun halaamme toisiamme. Nipistän hieman käsivarttani, mutta en herää unesta. Tästä muuttopäivästä tuli todellakin unohtumaton. Onneksi meillä on se yksi ylimääräinen huone, sillä kohta se saa asukkaan. Elo uudessa kodissa alkoi onnellisten tähtien alla ja parasta on se, että ihanin on vielä edessä.

 

Meidän Elämää "Kahdesta kodista yksi, kahdesta ihmisestä kolme" on YouTube.

Kirjoitus on  julkaistu myös Meidän elämää-blogissa, jossa seurataan asukkaiden elämää iloineen ja suruineen.


 


Kirjoittajasta

Valtakunnallinen Meidän Elämää-kampanja nostaa esiin vuokra-asumista turvallisena, vakaana ja monipuolisena vaihtoehtona. Tervetuloa tutustumaan monipuolisiin vuokrakoteihin Kuopiossa, Jyväskylässä, Oulussa, Turussa ja Vantaalla. Olet lämpimästi tervetullut kotiin!

ASUNTOA HAKEVILLE

ASUKKAILLE

NIIRALAN KULMA

SÄHKÖINEN ASIOINTI