Nikublogi

Niiralan Kulma ei tarjoa vain seiniä

17.02.2017 | Raija Kuhmonen

Lähes 70 vuoden aikana Niiralan Kulma on rakennuttanut yli 6 000 kotia, joissa tällä hetkellä asuu yli 10 000 kuopiolaista. Niku rakennuttaa ja peruskorjaaremontoi, siivoaa ja hoitaa kiinteistöjä, isännöi ja palvelee asukkaitaan pääosin oman henkilökunnan voimin. Vuonna 2016 tähän tarvittiin 139 vakituista työntekijää, kymmenkunta tilapäistä ja lähes 40 kesätyöntekijää. Voisi arvioida, että näiden miltei 70 vuoden aikana tuhansia työntekijöitä on kulkenut Niiralan Kulman työvaatteissa. Lisäksi Niiralan Kulma työllistää välillisesti lukuisan määrän eri alan ammattilaisia mm. uudisrakennus- ja peruskorjausprojekteissa sekä kunnossapidon aloilta.  Melkoinen työllistävä vaikutus vuokralaisillamme, iso KIITOS heille siitä!  

Pääsääntöisesti työsuhteet Niiralan Kulmalla ovat pitkiä. Työ on mielekästä, sitä on riittävästi ja muuttuva maailma pakottaa henkilöstömme jatkuvaan muutokseen. Näin motivaatio työhön vuokralaistemme, nykyisten ja tulevien, parhaaksi säilyy. Tarvitsemme toki jatkuvasti uutta henkilökuntaa. Vuosittain eläkkeelle siirtyy muutamia pitkän linjan ammattilaisia. Muutama vaihtaa työpaikkaa ja uudenlaistakin osaamista silloin tällöin tarvitaan. Rekrytoinnit ovat jatkuvaa toimintaa henkilöstöosastollamme, varsinkin kesän lähestyessä, kun tarjoamme lähes 40 nuorelle mahdollisuuden osallistua oikeaan työelämään. 


Eri ammattiryhmistä koostuva Niiralan Kulman henkilöstö huolehtii joka 10.kuopiolaisen kodista ja asumisen palveluista.

Paitsi asukkaistaan, yhtiö pitää hyvää huolta myös henkilöstöstään. Jokainen saa kaipaamaansa täydennyskoulutusta, jonka tarve kartoitetaan kehityskeskusteluissa. Työterveyshuolto on kattava. Tiiviillä yhteistyöllä työterveyshuollon kanssa sairauspoissaolot on pystytty minimoimaan ja ennaltaehkäisemään sairastumisia. Työhyvinvoinnin johtamisella on henkilöstöstä välittäminen, varhainen tuki ja henkilöstön kannustaminen itsensä huolehtimiseen tuottanut selkeitä tuloksia, jotka nekin näkyvät vähentyneinä sairauspoissaoloina. Esimiesten jaksamiseen on kiinnitetty erityistä huomiota – hyvinvoivan esimiehen alaisetkin voivat paremmin.

Henkilöstön rekrytointiin ja henkilöstöstä huolehtimiseen tarvitaan omat HR-ammattilaiset, joiden yhtenä tehtävänä on mahdollistaa henkilöstön osaamisen monipuolinen kehittäminen vastaamaan yhtiön toiminnan tavoitteisiin nyt ja tulevaisuuden haasteisiin varautuen.

HR osallistuu Nikun rakentamiseen varmistamalla tuloksellisen, tuottavan, tehokkaan ja hyvinvoivan henkilöstön. Tämä henkilöstö on kaikkien yli 10 000 Nikulla asuvan kuopiolaisen palveluksessa, myös teidän, jotka haluatte kotinne meille perustaa.

PS. Niiralan Kulma on iso nuorten kesätyöllistäjä! Niku mukana Nuoret Duuniin Megatärskyt-rekrykiertueella, joka on Kuopiohallissa 21.2.2017. Tervetuloa tutustumaan!


Kirjoittajasta

Raija Kuhmonen on Niiralan Kulman hr-asiantuntija, jonka motto on: ”kaikilla on kivaa, kun kaikilla on kivaa!”

Kommentointi

Kommentti:
Nimi:
 


HR onko henkilöstön rekrytöinti ?

- ke 3. toukokuuta 2017 08.42.40


HR eli henkilöstöhallinto on mukana myös mm. henkilöstön rekrytoinneissa. Lisäksi HR huolehtii työhyvinvointiin liittyvistä asioista. -Niiralan Kulma

- ke 3. toukokuuta 2017 15.38.46


ASUNTOA HAKEVILLE

ASUKKAILLE

NIIRALAN KULMA

SÄHKÖINEN ASIOINTI