Nikublogi

Pisara Kallavedessäkö? Energia-asiat huomioiden arkielämässä

27.02.2018 | Joni Mäenpää

Hyvät nikulaiset, 

Tuore nikulainen ja asukasisännöinnin palvelupäällikkö Joni Mäenpää tässä terve! Olen ehtinyt jo tutustua teihin Niiralan Kulman asukkaisiin monissa asukastapahtumissa ja asukaskokouksissa ympäri kaupunkia ja maakuntia.

Itselleni nikulaisena oleminen on kuulumista Niku-asukkaiden ja henkilökunnan muodostamaan yhteisöön. Lyhyessä ajassa olen jo nähnyt sen, että nikulaisten parissa on me-henkeä, joka yhdistää meitä monella tapaa. Olen saanut olla seuraamassa ja suunnittelemassa, mitä upeampia teidän asukkaiden järjestämiä tapahtumia perheille ja toisillenne.

Asumisviihtyvyys on yhtenä keskeisimpänä tehtäväni ja niinhän se vain on, että asumisviihtyvyys on monella tapaa yhteisöllinen asia. Siihen pystytte vaikuttamaan juuri te asukkaat. Aloittakaa siis työnne asumisviihtyvyyden lisäämiseksi ja tutustukaa naapureihinne!

Yhdessä Niiralan Kulman asukkaat ovat valtava voima Kuopiossa ja yhdessä pystymme saamaan aikaan muutoksia. Nikun asukkaiden lukumäärä alkaa lähestyä 11 000 henkilöä ja se on mahtava muutoksen moottori!

Nyt Niiralan Kulmalla on käynnissä Energinen vuosi 2018 –teemavuosi. Teemavuoden aikana haastamme asukkaita ja henkilökuntaa kantamaan kortensa kekoon ympäristöystävällisten tekojen puolesta. Olemme pyrkineet Niiralan Kulmalla jo pitkään toimimaan ympäristövastuullisesti ja tämä on otettu huomioon asuntojen suunnittelussa ja rakentamisessa. Nyt kuitenkin vuorossa ovat asukkaat ja henkilöstö.


Energinen teemavuosi jakautuu kolmeen pääteemaan

Teemavuoden tavoitteena on, että tietoisuus energia-asioista ja kierrätyksestä lisääntyy entisestään. Teemavuoden aikana ja tietysti sen jälkeenkin tehdyt pienetkin muutokset veden ja sähkön kulutustottumuksissa voivat saada aikaan suuria muutoksia. Niiralan Kulma toimii omakustanne-periaatteella, joten kurissa pysyvät kustannukset vedessä ja sähkössä näkyvät oitis siinä, että näiden vuoksi ei tarvitse korottaa vuokria.

Tulemme järjestämään vuoden aikana kilpailuja, jotka haastavat asukkaita ja kuopiolaisia miettimään ympäristövastuullisesti toimimista. Voittajille on tietysti luvassa palkintoja. Veden ja energian käyttöä eniten pudottavan kiinteistön asukkaat tullaan palkitsemaan. Seuratkaa meitä siis somessa ja asukaslehti Nikulaisessa niin pääsette osallistumaan!

Lopuksi haluan muistuttaa vielä, että jos kaikki ajattelevat, ettei kannata tehdä mitään, kun kukaan muukaan ei tee mitään, niin silloinhan ei koskaan tapahdu mitään. Pienikin muutos kannattaa, esimerkiksi:

 

Haastakaa siis itsenne ja toiset asukkaat energiankäytön kohtuullistamisen talkoisiin, jossa ei ole kuin voittajia.

 


Kirjoittajasta

Joni Mäenpää on Niiralan Kulman asukasisännöinnistä vastaava palvelupäällikkö, joka käyttää vapaa-aikansa kiipeilyharrastuksen parissa. Pienten lasten isänä kuitenkin kiipeilystä puhumiseen jää enemmän aikaa kuin itse kiipeilyyn.

Kommentointi

Kommentti:
Nimi:
 


ASUNTOA HAKEVILLE

ASUKKAILLE

NIIRALAN KULMA

SÄHKÖINEN ASIOINTI