Meillä kotona Kuopiossa!  Lue asumiseen, turvallisuuteen ja kotona viihtymiseen liittyvistä asioista.

Kauniilla ja modernilla lattialla asumisvuosia lisää

25.04.2023 - Kirjoittaja

Kannustamme Niiralan Kulmalla omatoimiremontoimiseen. Suosittuja pieniä omatoimiremontteja ovat seinän maalaus tai tapetointi, mutta aika ajoin asukkaan taidot riittävät myös vaativampiin muutostöihin. Länsi-Puijolla asuvan perheen asunto uudistui kertaheitolla, kun muovimatto vaihtui vinyylilankkuun.

Omatoimiremontointi tarkoittaa nimensä mukaisesti itse tehtyä tai omalla kustannuksella teetettyä remontointia. Tarvikkeet ja materiaalit tarjoamme maksutta, ja esimerkiksi seinän värisävyn tai tapettimallin voi itse valita K-Raudasta Niiralan Kulman sopimusvalikoimasta. Valikoiman ulkopuolisen tapetin tai maalin sävyn on myös mahdollista saada omakustanteisesti.

Omatoimiremonttia suunniteltaessa alkuun pääsee, kun ottaa yhteyttä kiinteistönhoitoon. Kiinteistönhoitaja tarkastaa asunnon nykyisen kunnon ja antaa remontille luvan.

”Isompien omatoimiremonttien toteutusta suunnitellaan pitempään asuneiden asukkaiden kanssa yhdessä. Jos taidot riittävät ja asunnosta on muutenkin pidetty huolta, emme näe estettä esimerkiksi lattioiden pintamateriaalin vaihtamiseen,” kertoo Niiralan Kulman korjaustyönjohtaja Heikki Leinonen.

Länsi-Puijolla asuvan perheen kerrostaloasunnon lattiamateriaalina oli muovimatto, joka vuosien saatossa oli värjäytynyt auringon valon sekä kulumisenkin vaikutuksesta. Sinänsä käyttökelpoinen muovimatto ei myöskään miellyttänyt asukkaiden silmää, eikä se sopinut muutoin moderniin sisustukseen.

Valmista ja hyvää jälkeä nopeasti

”Omatoimiremontissa asukas voi itse päättää remontoinnin tahdin – joskin tietysti toivomme, että remontti järkevässä ajassa valmistuu”, sanoo Leinonen.

Länsi-Puijolla lattiaremontti tehtiin pikavauhtia viikonlopun aikana. Ainoastaan työläämpää lattialistojen laittoa on jatkettu arkisin päivätöiden jälkeen. Perheellä oli remonttiapuna lattioita aikaisemminkin vaihtanut tuttava ja myös naapureista oli apua uusien lattioiden sisäänkannossa.

Muovimatto vaihtui Niiralan Kulman valikoimassa olevaan kauniin harmahtavaan ja sisustukseen sopivaan nykyaikaiseen vinyylilankkuun.

Hae materiaalit ja tee tai teetätä työ kuukauden sisällä luvan saamisesta.

Viihtyisät pinnat lisäävät asumismukavuutta

Perhe on tyytyväinen työnsä tulokseen. He toteavat, että asumisvuosiakin hyväkuntoinen, uusi ja kaunis lattia lisää, kun alue ja talo tuntuvat muuten viihtyisältä ja heille sopivalta.

Myös korjaustyönjohtaja Leinonen kuittaa tarkastuskäynnillä lattianvaihdon hyvin tehdyksi.

”Isojen pintojen tai joskus jopa yhdenkin seinäpinnan uusiminen vaikuttaa kodin viihtyvyyteen merkittävästi ja mielellään tällaista jälkeä katseleekin”, Leinonen toteaa.

Lue lisää

Asunnon omatoimiremontointi

Liittyvät uutiset

ASUNTOA HAKEVILLE

ASUKKAILLE

NIIRALAN KULMA

SÄHKÖINEN ASIOINTI