Neulamäki

Neulamäki sijaitsee noin 4–5 kilometrin etäisyydellä Kuopion keskustasta lounaaseen.

Neulamäen asutus toteutettiin pääosin 1980-luvulla, ja asuntokannassa on sekä rivi-, kerros- että omakotitaloja. Neulamäki jakaantuu asunto- ja työpaikka-alueisiin. Alue on lapsiperheiden suosiossa, mutta mieluinen myös opiskelijoille, koska yliopisto, ammattikorkeakoulu ja ammattiopisto ovat lähellä.

Neulamäen asuinalue sijaitsee kirjaimellisesti mäen päällä. Ylimmällä laella sijaitsevasta näkötornista voi ihailla Kuopion ylle levittyviä maisemia. Vuonna 2023 uudistetulla Savilahden alueella ja kävelyetäisyydellä sijaitsevat mm. Itä-Suomen yliopisto, Savonia-ammattikorkeakoulu, Savon ammattiopisto ja Kuopion yliopistollinen sairaala.

Neulamäen asukkaille on tarjolla monipuoliset palvelut: alueella on päiväkoteja, yhtenäiskoulu (luokat 1–9) sekä liikekeskus, josta löytyy mm. päivittäistavarakauppa, kirjasto ja apteekki. Neulamäen niin sanotulla yläreunalla on myös toinen päivittäistavarakauppa.

Savilahdessa kävelymatkan päässä on kauppakeskus hypermarketteineen. Kauppakeskuksessa on myös oma apteekkinsa. Lisäksi keskustan palvelut ovat tiheiden bussivuorojen ansiosta helposti saavutettavissa ja keskustaan pääsee kätevästi myös pyöräillen.

Neulamäessä asutaan lähellä luontoa jylhissä metsäisissä maisemissa laajojen luonnonsuojelualueiden vieressä. Liikuntamahdollisuudet ovat hyvät. Äärellä sijaitsee laaja Neulaniemen ja Tervaruukin−Vuorilammen latu- ja lenkkeilyverkosto, jossa on mm. valaistu kuntohiihtolatu sekä opastettuja luontopolkuja laavuineen.

Pallopeleistä pitäville on runsaasti harrastuspaikkoja, mm. hiekkatekonurmipintainen pesäpallokenttä, joka talvisin jäädytetään luistelukentäksi sekä tenniskentät ja jääkiekkokaukalo. Koulujen liikuntasalit palvelevat sisälajien harrastajia. Neulamäen rinteessä on myös kartingrata.

Kohteemme Neulamäessä

Tutustu tarkemmin Neulamäessä sijaitseviin Niiralan Kulman kohteisiimme alla olevien linkkien kautta tai Kotihaussamme, jossa voit täyttää myös asuntohakemuksen. Useista Neulomäen kohteistamme on tehty myös videomuotoinen esittely, jonka linkin löydät kohde-esittelysivulta)

Neulamäki kartalla

Kuopiossa liikutaan!

Tutustu monipuolisiin sisä- ja ulkoliikuntapaikkoihin, uimarantoihin ja ulkoilu- ja latureitteihin.

Liikuntapaikat Kuopiossa

Bussit kuljettavat kaupunginosien välillä

Voit tarkastella Kuopion seudun joukkoliikennereittejä ja aikatauluja Reittiopas-palvelussa. 

Reittiopas

Kesäisin käytössä ovat Vilkku-fillarit

Vilkku-fillarit ovat sähköavusteisia kaupunkipyöriä, joista maksetaan erillisen sovelluksen kautta käytön mukaisesti.

Vilkku-fillareiden pyöräasemat kartalla

Kuva: Vicente Serra / Kuopion kaupunki

ASUNTOA HAKEVILLE

ASUKKAILLE

NIIRALAN KULMA

SÄHKÖINEN ASIOINTI