Mitä tarkoittaa asumisaktiivisuus ja asukastoiminta,  ja kuinka jokainen asukas voi vaikuttaa omaan asumiseensa vuokrataloyhtiössä - ota selvää!

Blominkadun mökkiprojekti ilahduttaa asukkaita

04.06.2024 - Kirjoittaja

Hyvistä ideoista kehkeytyy usein hienoja lopputuloksia, näin myös Blominkadun mökkiprojektissa Pyöröllä.

Kun Blominkadun asukastoimikunnan puheenjohtaja Petra Koramo sai idean pihamökin uudistamisesta, varapuheenjohtaja Jouko Juvonen innostui projektin teknisestä toteutuksesta. Pian myös asukkaat toivat mökkiin itselle tarpeettomia tavaroita. Aiemmin varastokäytössä ollut mökki sai kokea ison muutoksen asukkaiden oleskelu- ja rentoutumispaikaksi.

– Pihapiirin mökki oli aiemmin toiminut varastona ja ulkolelujen säilytyspaikkana, ja mökki oli todella vähällä käytöllä yli viiden vuoden ajan. Asukastoimikunnan ja asukkaiden kanssa olemme yhdessä uudistaneet mökkiä täysin kierrätysmateriaaleista. Huonekaluja on löydetty kierrätettynä ja asukkaat ovat myös halunneet tuoda omia, kodin ylimääräisiä tavaroita mökkiin, jotta muut voivat nauttia niistä, kertoo Koramo.

 

Mökille yhteiset ohjeet ja lainauslistat

Keväällä juhlittiin mökin avajaisia, ja pihapiiriin saatiin iloista puheensorinaa ja kävijöitä vauvasta vaariin. Mökki sai avajaiskävijöiltä paljon kiitosta osakseen: Nyt Blominkadulla on paikka, jossa jokainen asukas voi iästä riippumatta viettää aikaa.

– Mökki on tarkoitettu juuri siihen tarkoitukseen kuin asukkaat haluavat: aikuiselle oman hetken ottamiseen, lasten leikki- tai pelailuhetkiin, musiikin kuunteluun, lepopaikaksi nokosille tai värityskirjojen värittämiseen. Värityskirjoja on muuten aikuisille ja lapsille, vinkkaa Koramo.

Mökille on tarkoitus tehdä yhdessä sovitut ohjeet ja lainauslistat mökissä oleville peleille ja kirjoille, joita asukkaat voivat lainata vuorollaan. Jos kaipaa omaa rauhaa, mökin oveen saa halutessaan laittaa varattu-vapaa-kyltin.

 

Naapuriapua ja yhdessä tekemisen iloa

Juhannusta varten mökki aiotaan valjastaa taas koko pihan käyttöön: luvassa on luultavasti grillaamista ja yhdessä olemista naapureiden kanssa. Kesää varten mökkiin aiotaan hankkia tuuletin. Oikeastaan suunnitelmia on jo Venetsialaisiin asti. 

– On mahtavaa nähdä naapuriavun ja yhdessä tekemisen ilo. Nyt kun piha on saanut piristystä, toivon, että asukkaat hyödyntävät runsain joukoin mökkiä, ja viihtyvät entistä paremmin pihapiirissä.

– Kannustan ihmisiä miettimään, mitä kaikkea omalla pihalla voi jo olemassa olevista tavaroista ja tarpeista kunnostaa tai uudelleen järjestellä. Tämäkin mökkiprojektia on tehty kierrättäminen ja asukkaiden hyvinvointi edellä. Yhdessä saimme tehtyä hienon projektin, toteaa Koramo.

Kuvateksti: Blominkadun asukastoimikunnan varapuheenjohtaja Jouko Juvonen on ollut mökkiprojektin teknisenä toteuttajana. Juvonen on tyytyväinen lopputulokseen. 

Kuvateksti: Blominkadun asukastoimikunnan varapuheenjohtaja Jouko Juvonen on ollut mökkiprojektin teknisenä toteuttajana. Juvonen on tyytyväinen lopputulokseen. 

Liittyvät uutiset

ASUNTOA HAKEVILLE

ASUKKAILLE

NIIRALAN KULMA

SÄHKÖINEN ASIOINTI