Meillä kotona Kuopiossa!  Lue asumiseen, turvallisuuteen ja kotona viihtymiseen liittyvistä asioista.

Älä jää yksin asumiseen liittyvien haasteiden kanssa

03.04.2024 - Kirjoittaja

Kaipaatko neuvoa ja tukea asuntohakemuksen tekemisessä haastavan elämäntilanteen keskellä? Oletko pohtinut, miten rahat riittävät asumiseen? Tai kaipaatko neuvontaa jossain pienemmissä asumiseen liittyvissä kysymyksissä?

Kuopion asumisneuvonnan toimipiste sijaitsee nykyisin osoitteessa Pyörönkaari 26. Asumisneuvojat (vas.) Sanni Liimatainen, Elisa Hämäläinen ja Marjut Rantala auttavat kuopiolaisia asumiseen liittyvien kysymysten kanssa.

Muuttunut elämäntilanne tai yllättävät muutokset taloudellisessa tilanteessa voivat aiheuttaa haasteita ja huolta asumiskustannusten maksamisessa ja asumiseen liittyvissä kysymyksissä. Asioiden kanssa ei kuitenkaan kannata jäädä yksin. Kuopion asumisneuvonta on sinua varten, kun tarvitset apua asumiseesi liittyvissä haasteissa. Kuopion asumisneuvonta on osa Setlementti Puijolan toteuttamaa palvelua. Asumisneuvonta voi olla esimerkiksi asunnon haussa auttamista, vuokravelka- ja häätötilanteiden selvittelyä, muuttamiseen liittyvien käytännön asioiden hoitamisessa ohjaamista, arjen raha-asioiden suunnittelua tai Kelan etuuksien hakemisessa avustamista.

– Jos esimerkiksi perintäasioiden hoitaminen ahdistaa, voi aina olla yhteydessä Kuopion asumisneuvontaan. Tämä on vain yksi esimerkki monista asumiseen ja asumisen maksuihin liittyvistä kysymyksistä, kertoo asumisneuvoja Marjut Rantala.

Asumisneuvontaa ajanvarauksella Petosella, keskustassa ja tarvittaessa kotikäynneillä

Joulukuussa 2023 Kuopion asumisneuvonta muutti Niiralan Kulman vuokraamiin tiloihin Petoselle osoitteeseen Pyörönkaari 26. Ajanvarauksen lisäksi asumisneuvontaan voi olla myös yhteydessä puhelimitse, sähköpostitse tai sosiaalisen median kanavien kautta.

– Linja-autolla pääsee suoraan Petosen toimiston oven eteen. Uusiin toimitiloihin on helppo tulla, kun ensin vain varaa ajan ja sitten saapuu ajallaan paikalle. Asumisneuvonta on kaikille kuopiolaisille tarkoitettu maksuton palvelu. Kohtaamme jokaisen asiakkaan yksilöllisesti ja inhimillisesti kuunnellen. Tapaamisen aikana viemme asiakkaan kanssa asioita yhdessä sovitusti eteenpäin, kertoo asumisneuvoja Sanni Liimatainen.

Asiointi asumisneuvonnassa vaihtelee nimettömästä yhden puhelun ohjauksesta pidempikestoiseen ja suunnitelmalliseen asioiden yhdessä hoitamiseen, kunkin asiakkaan tarpeiden mukaisesti. Vaikka asumisneuvonnan ohjaus ja neuvonta onnistuvat myös täysin nimettömänä, asumisneuvojat suosittelevat ensisijaisesti kasvokkaista neuvontaa. Ainakin ensimmäisellä tapaamisella on hyvä istua yhdessä alas asumisneuvojan kanssa ja keskustalla asiakkaan tilanne yhdessä läpi. Pyörönkaaren tiloihin saapuminen on tehty helpoksi, mutta Kuopion asumisneuvonnassa on huomioitu myös keskustassa ja maaseudulla asuvat.

– Tiistaisin vähintään yksi meistä on palvelemassa ajanvarausasiakkaita Setlementti Puijolan Kompassin tiloissa osoitteessa Kauppakatu 40–42. Näin asiakkaat voivat halutessaan varata ajan tiistaipäiville keskustaan. Jos liikkuminen kodin ulkopuolelle on hankalaa, myös kotikäynnit ovat mahdollisia, toteaa asumisneuvoja Marjut Rantala.

Asumisen asioissa apua kannattaa pyytää ajoissa ja mahdollisimman aikaisessa vaiheessa. Avun hakemista ei tarvitse koskaan hävetä: se on merkki rohkeudesta kohdata oma tilanne ja antaa hyvät eväät ryhtyä ratkomaan ongelmia.

Kuopion asumisneuvonnan yhteystiedot

Käyntiosoite Pyörönkaari 26, 70820 Kuopio

asumisneuvonta@puijola.net

  • asumisneuvoja Sanni Liimatainen, puh. 044 493 8473
  • asumisneuvoja Elisa Hämäläinen, puh. 050 339 4295
  • asumisneuvoja Marjut Rantala, puh. 050 352 0886

 

Käy tutustumassa Kuopion asumisneuvonnan toimintaan >>

Liittyvät uutiset

ASUNTOA HAKEVILLE

ASUKKAILLE

NIIRALAN KULMA

SÄHKÖINEN ASIOINTI