Ei tikusta, vaan Nikusta asiaa!  Uutisia ja artikkeleita Niiralan Kulmasta, asukkaiden, henkilökunnan ja koko toiminnan näkökulmista. 

Kesätyössä palveluneuvojana

15.08.2023 - Kirjoittaja

Niiralan Kulmalle haettiin tänä kesänä pitkästä aikaa kesätyöntekijää myös palveluneuvonnan puolelle. Monipuolisessa asiakaspalvelutyössä tutuiksi tulevat vuokrasopimusten tekoon liittyvät työtehtävät sekä asiakkaiden ja asukkaiden palveleminen monikanavaisesti.

Viime vuoden lopulla Hanan Nouidran elämässä päättyi yksi vaihe, kun hän valmistui maisteriksi Englannin etelärannikolla sijaitsevasta Bournemouthin yliopistosta. Suomeen palattuaan Nouidra etsi Kuopiosta töitä ja samaan aikaan myös uutta asuntoa, jolloin Niiralan Kulman sivuja selatessaan palveluneuvojan kesätyöilmoituksen. Hän haki, pääsi haastatteluun ja sai paikan, jossa työskentelyä on takana nyt kolmisen kuukautta.

– Olen viihtynyt tosi hyvin. Työ on mielenkiintoista ja työskentelyilmapiiri mieleinen. Perehdytystä sai hyvin ja neuvoa on matkan varrella ollut helppo kysyä kollegoilta, Hanan Nouidra kertoo.

Palveluneuvojan työssä Nouidra on tehnyt vuokrasopimuksia ja irtisanomisiin liittyviä työtehtäviä sekä sopimuksiin liittyvää muuta toimistotyötä kasvokkain, sähköpostilla, ja muiden sähköisten kanavien kautta.

– Kun perusasiat alkoivat olla hallussa, aloitin työskentelyn myös palveluneuvonnan puhelinpalvelussa, jossa vastaamme asiakkaiden kysymyksiin. Se vähän jännitti, että millaisia kysymyksiä eteen tulee, mutta hyvin on mennyt, Nouidra sanoo.

Englannin opiskeluvuosinaan Nouidra työskenteli ravintoloissa ja vaatekaupoissa, joten asiakaspalvelukokemusta hänelle oli kertynyt jo mukavasti.

Elämänkokemusta ja kielitaidon kerryttämistä ulkomailta

"Olen viihtynyt tosi hyvin. Työ on mielenkiintoista ja työskentelyilmapiiri mieleinen."

Lukion jälkeen Hanan Nouidralla oli haaveena tehdä jotakin erilaista. Hän pohti opiskeluja joko Kanadassa tai Englannissa, mutta päätyi jälkimmäiseen, sillä oli perheineen matkustanut maassa jo aikaisemmin.

Kauppatieteiden opintojen kolmevuotisen kanditutkinnon Nouidra suoritti Lontoossa ja reilun vuoden mittaisen maisterivaiheen Bournemouthissa. Korona sotki kuvioita myös Englannissa, jossa maisterin papereita Nouidra valmisteli etäopintoina.

– Opiskelu ulkomailla oli mahtava kokemus ja toteutui sopivaan elämänvaiheeseen. Valmistumisen jälkeen alkavat työt ja on mahdollisesti myös perhettä, jolloin ulkomailla asuminen voi olla hankalampi järjestää.

Nouidra on aina ollut hyvä kielissä, mutta Englannissa kielitaito luonnollisesti vielä vahvistui. Äidinkielenään hän puhuu suomea ja arabiaa. Eikä kielitaito tähän jää, sillä lisäksi hän osaa myös ranskaa, espanjaa ja vähän ruotsia, joista kaikista asiakaspalvelutyössä on hyötyä.

Niiralan Kulmalla Nouidra työskentelee elokuun loppuun saakka ja viihtyisi mielellään pitempäänkin.

– Minulla on kokemusta vuokralaisena olosta ja nyt tajuan asian myös toisesta näkökulmasta. Asunnon vuokraukseen ja vuokrasopimusten tekemiseen liittyy monia asioita, joita ei vuokralaisena tullut ajatelleeksi. Tämä on monipuolista työtä, jossa aika ei käy pitkäksi, Nouidra sanoo.

Liittyvät uutiset

ASUNTOA HAKEVILLE

ASUKKAILLE

NIIRALAN KULMA

SÄHKÖINEN ASIOINTI