Ei tikusta, vaan Nikusta asiaa!  Uutisia ja artikkeleita Niiralan Kulmasta, asukkaiden, henkilökunnan ja koko toiminnan näkökulmista. 

Kesätyöstä monipuolista pintakäsittelyalan kokemusta

27.07.2023 - Kirjoittaja

Niiralan Kulmalla on työskennellyt tänä kesänä kymmenisen kesätyöntekijää, joista yksi oli Noora Tuomainen. Pintakäsittelyalan ensimmäisen vuoden opiskelijana Tuomainen pääsi tekemään monipuolisesti työtehtäviä Nikun eri kohteissa.

Miten päädyit hakemaan Niiralan Kulmalle?

– Opiskelen pintakäsittelyalalla, joten halusin tehdä oman alani töitä. Yhtiönä Niiralan kulma on minulle ennestään tuttu, sillä minulle läheinen henkilö työskentelee Nikulla. Halusin päästä tekemään ulkomaalaushommia ja niitä pääsinkin tekemään. Yksi iso syy oli myös se, että tiesin työilmapiirin olevan loistava. En myöskään kaivannut isoja työmaita.

Millainen kokemus työhaastattelu oli?

– Työhaastattelu aluksi vähän jännitti, mutta jännitys hävisi nopeasti, kun haastattelija alkoi kysellä minulta asioita. Kokemuksena työhaastattelu oli hyvä.

Millaista työkokemusta tai opiskelutaustaa sinulla oli ennestään?

– Edellistä työkokemusta minulla oli vain lastenhoidosta. Hain suoraan peruskoulusta pintakäsittelyalalle ja olen opiskellut nyt yhden vuoden.

Millaista perehdytystä sait ja mitä töitä pääsit tekemään

– Olen saanut jokaisella työmaalla perehdytyksen kyseisestä kohteesta, tarvittavista laitteista sekä työkaluista ja niiden käytöstä. Olen päässyt kahden kuukauden aikana tekemään ulkomaalausta eri pinnoille sekä asentamaan vinyylilankkua ja listoja. Lisäksi olen tehnyt seinä- ja sisäkattomaalausta, tasoitehommia sekä silikonin laittoa ja poistoa.

Miten olet viihtynyt kesätöissä?

–  Olen viihtynyt erittäin hyvin ja kesä on mennyt nopeasti, kun on ollut mieleistä työtä. Kesätyöntekijöitä kohdellaan hyvin: tauot ovat riittäviä ja kuumina päivinä saa pitää pitempiä taukoja. Kesätyöntekijältä ja ensimmäisen vuoden opiskelijalta ei myöskään ole vaadittu samanlaista työnjälkeä kuin kokeneelta tekijältä, vaikka tarkkuuteen aina pyrinkin.

Suunnitelmasi kesätyön päätyttyä?

– Jatkan opiskeluja. Työharjoittelujaksoille ja ensi kesäksi aion hakea jälleen Nikulle töihin.

Tämän kesän kesätyöt alkavat olla Tuomaisella päätöksessään. Osalla kesätyöt vielä jatkuvat, ja ensi vuoden alussa katseet alkavat jo kääntyä taas tulevan kesän töihin. Mitä sanoisit kesätöitä hakevalle?

– Kannattaa hakea rohkeasti Niiralan Kulmalle, jos pidät fyysisestä työstä, haasteista ja sinulle on tärkeää hyvä työilmapiiri. 

Liittyvät uutiset

ASUNTOA HAKEVILLE

ASUKKAILLE

NIIRALAN KULMA

SÄHKÖINEN ASIOINTI