Ei tikusta, vaan Nikusta asiaa!  Uutisia ja artikkeleita Niiralan Kulmasta, asukkaiden, henkilökunnan ja koko toiminnan näkökulmista. 

Yhdessä asukkaan asialla – Niiralan Kulma & One4all

15.04.2024 - Kirjoittaja

One4all ja Niiralan Kulma ovat jo vakiintuneita yhteistyökumppaneita – vuodesta 2017 lähtien. Tärkeimpänä johtotähtenä molemmilla on asukaskokemus, joka ohjaa myös yhteistyötä ja palveluiden kehitystä. Tavoitteena on tuoda asumiseen niin laatua kuin tyylikkyyttäkin digitaalisilla asumisen palveluilla.

Nykyisin porrasnäytöt suunnitellaan ja asennutetaan aina osana Niiralan Kulman peruskorjaus- ja uudisrakennushankkeita, ja useissa kohteissa on käytössä myös asukassovellus sekä varauskalenteri.

Niiralan Kulmassa panostetaan vahvasti digitaalisuuteen, ja yhtiön kiinteistöjen käytössä onkin melkein kahdeksankymmentä porrasnäyttöä. Nykyisin porrasnäytöt suunnitellaan ja asennutetaan aina osana Niiralan Kulman peruskorjaus- ja uudisrakennushankkeita, ja useissa kohteissa on käytössä myös asukassovellus sekä varauskalenteri.

– Nikun aktiivista panostusta digitaalisuuteen on ollut hienoa seurata – kehitystä tapahtuu jatkuvasti, ja se on strategista ja suunniteltua. Asukkaat huomioidaan kaikessa suunnittelussa ja toteutuksessa, ja heille pyritään tarjoamaan juuri sellaisia ratkaisuja, jotka palvelevat ja helpottavat heidän asumisen arkeaan, kiteyttää One4allin toimitusjohtaja Kitte Hamilton.

Asukkaille digitaaliset palvelut näyttäytyvät arjessa monin tavoin. Porraskäytävässä näytöltä löytyy asukasluettelo ja muita tärkeitä perustietoja, mutta myös ajankohtaisia tiedotteita ja esimerkiksi bussiaikatauluja. Asukassovelluksessa kaikki taloyhtiön tieto on myös helposti saatavilla – oli sitten kotisohvalla tai mökillä oman laitteen ääressä. Varauskalenterista voi mukavasti etänä varata vaikka oman pesutupavuoron, eikä tarvitse lähteä käymään pesutuvalla. Digitaaliset palvelut tuovat arkeen helppoutta ja mukavuutta – ja onhan ne tätä päivää.

– Yhteistyö on ollut alusta saakka helppoa ja mutkatonta – molempien tahojen vahva tahtotila tarjota laadukkaampaa asumisen arkea on luotsannut yhteistyötä, nyt jo vuosien ajan, Kitte tiivistää.

Kitte kuvaa myös yhteistä tahtotilaa, joka toimii kaiken pohjana.

– On aina motivoivaa olla osa asiakkaan tavoitetta asukaskokemuksen kehittämiseksi ja nikulaisten kanssa työskennellessä tämä vilpitön tahtotila on näkynyt kaikessa tekemisessä. 

Niiralan Kulman kiinteistöjen käytössä on melkein kahdeksankymmentä porrasnäyttöä.

Liittyvät uutiset

ASUNTOA HAKEVILLE

ASUKKAILLE

NIIRALAN KULMA

SÄHKÖINEN ASIOINTI