Viksu Niku kertoo ympäristöfiksuista asioista, tekemisestä ja toimista, joiden avulla edistämme yhteistä tavoitetta: Hiilineutraali Kuopio 2030.

Kierrättämisen iloa Siivouspäivässä

15.05.2024 - Kirjoittaja

Niiralan Kulman asukkailla oli jälleen mahdollisuus päästä eroon rikkinäisistä ja kierrätykseen menevistä, isommistakin tavaroista, kun Niku järjesti asukkailleen Siivouspäivän 29.4. Neljä jätelavaa parkkeerattiin tällä kertaa Itkonniemenkadulle, entisen kaupan pihapiiriin.

Väinö ja Risto Kieloniemi toivat jätelavalle muuton aikana löytyneitä, turhia tavaroita.

Päivän aikana lähes 70 nikulaista toi jätelavalle tavaroita: joukossa oli muun muassa muuton seasta löytyneitä ja rikkinäisiä tavaroita, pihakalusteita ja paljon pienelektroniikkaa. Ensimmäisenä täyttyikin pienelektroniikan kierrätysastia. Yksi pienelektroniikan kierrättäjistä oli Juhani Hiltunen, jonka kierrätettävien tavaroiden joukossa oli muun muassa Putkolan tavaratalon räjähdyksessä 60-luvulla vaurioitunut radio. Räjähdyksen jäljet olivat nähtävissä radiosta. Pitkään Hiltusen mukana kulkenut radio oli tullut elinkaarensa päähän, ja nyt oli luopumisen aika.

Siivouspäivässä nähtiin myös muuttajia: Väinö ja Risto Kieloniemi toivat jätelavalle muuton aikana löytyneitä, turhia tavaroita. Poika oli iloisesti isänsä mukana keväisessä kierrätyspäivässä.

Nyt viidettä kertaa järjestetty Siivouspäivä sai myönteisen vastaanoton nikulaisilta ja tapahtumapaikan ohikulkijoita. Kiinnostusta herätti etenkin, missä jätelava on ensi vuonna. Vielä tässä vaiheessa vuotta jätelavan ensi vuoden sijaintia ei ole lyöty lukkoon, mutta vuosittain vaihtuva paikka tulee olemaan ensi vuonna taas eri paikassa.Kuvateksti: Juhani Hiltusen kierrätystavaroiden joukossa oli Putkolan tavaratalon räjähdyksessä 60-luvulla vaurioitunut radio.

Liittyvät uutiset

ASUNTOA HAKEVILLE

ASUKKAILLE

NIIRALAN KULMA

SÄHKÖINEN ASIOINTI