Viksu Niku kertoo ympäristöfiksuista asioista, tekemisestä ja toimista, joiden avulla edistämme yhteistä tavoitetta: Hiilineutraali Kuopio 2030.

Niiralan Kulmalle on myönnetty Ekokompassi-sertifikaatti

28.01.2022 - Kirjoittaja

Olemme saaneet Ekokompassi-sertifikaatin tunnustuksena Niiralan Kulman konkreettisista ympäristöteoista. Vastuullinen ja ekologisesti kestävä kiinteistöjen ylläpito on ollut osa Niiralan Kulman arkea jo pitkään, ja Ekokompassi-sertifikaatti kertoo meidän sitoutumisestamme jatkuvaan ympäristötyöhön.

Ekokompassi-ympäristösertifikaatti

Ekokompassi-sertifikaatti näyttää toteen konkreettista ympäristötyötä. Se osoittaa, että yrityksessä tehdään aidosti vaikuttavia ympäristötekoja, joilla on tavoitteet, aikataulut ja seuranta. Sertifiointi on osa ympäristöjärjestelmää, joka on kehitetty kansainvälisen ISO14001-standardin pohjalta sopimaan kaikille pk-yrityksille. Järjestelmän omistaa Suomen vanhin ja vaikuttavin ympäristöjärjestö, Suomen Luonnonsuojeluliitto. Ekokompassi-sertifikaatti myönnetään, kun yritys on luonut yhteistyössä myöntäjän kanssa ympäristöohjelman tavoitteineen ja toimenpiteineen.

Niiralan Kulmalle myönnetty sertifikaatti kertoo, että asetettuja tavoitteiden saavuttamisessa on edistytty ja toimenpiteitä on tehty. Sertifikaatin saaminen on kuitenkin vain yksi välietappi. Ympäristöjärjestelmän ylläpitäminen edellyttää jatkuvaa toimintaa tavoitteiden saavuttamiseksi. Ekokompassi tukee vahvasti Niiralan Kulmalla tehtävää ympäristö- ja vastuullisuustyötä.

”Ekokompassi auttaa Niiralan Kulmaa varmistamaan, että merkittävimmät asiat tulevat huomioiduiksi ympäristötyössä. Se auttaa myös huomioimaan ympäristöön liittyvät lait ja määräykset, jotka tulee ottaa huomioon toiminnassamme”, kertoo Niiralan Kulman palvelupäälikkö Joni Mäenpää.

Ekokompassi perustuu vastaaviin pohjoismaisiin ympäristöjärjestelmiin sekä kansainvälisiin ympäristöjohtamisen standardeihin kuten ISO 14001 ja EMAS. Sertifikaatti kertoo sitoutumisesta ympäristötyön jatkuvaan parantamiseen ja Ekokompassin 10 kriteerin noudattamiseen. Lisätietoa Ekokompassi-järjestelmästä voi lukea osoitteesta www.ekokompassi.fi.

Ekokompassi-sertifikaatti perustuu ulkopuolisen arvioijan tekemään auditointiin.

Ulkopuolinen auditoija kehui Niiralan Kulman ympäristötyötä ja sitä, että vastuullisuus näkyy Niiralan Kulman kaikessa toiminnassa. Auditoija kiitteli myös sitä, että Niiralan Kulmalla on useita eri ympäristötyön kehityshankkeita meneillään ja toiminnalla on vahva alueellinen merkitys, koska työtä tehdään ison organisaation puitteissa.

Liittyvät uutiset

ASUNTOA HAKEVILLE

ASUKKAILLE

NIIRALAN KULMA

SÄHKÖINEN ASIOINTI